Kategoriler
Toki Haberleri

Köy Konut Projeleri Kütahya’nın Simav ilçesinde öne çıktı

Köy Konut Projeleri hakkında açıklama yapan Kütahya’nın Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim, toplam başvuru sayısının 8 bin 389 kişiye ulaştığını aktardı. Geçtiğimiz günlerde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından köy alanlarına yeni konut kazandırma planları, köylülerin başvuruları sonucunda gerçekleştirilecekti. Beklenen süre içerisinde Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı 83 köyün 79’unda, toplamda 8 bin 389’a ulaşan kişi sayısı başvuruda bulundu.

Köy Konut Projeleri, TOKİ’nin yeni planları dahilinde

Yaklaşık 1 ay önce yeniden duyurulan Köy Konut Projeleri, TOKİ’nin yeni hedefleri arasına girdi. Köylülere nitelikli yaşam alanı kazandırmayı planlayan TOKİ, yeterli başvuruların sonucunda belirli köylerde harekete geçmeye hazırlanıyor. Başvuruların köylülerce köy muhtarına yapılması beklenirken, Kütahya’nın Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim, başvuru sayısının beklenenin ötesinde olduğunu belirtti.

Simav ilçesine bağlı 83 köyden 79’u yeni yaşam alanlarının köy bölgelerine kazandırılmasını talep ettiği görüldü. Halim, başvuran kişi sayısının 8 bin 389 kişiye ulaştığını aktardı.

Planlı ve sağlıklı bir yerleşim düzeni oluşturulması adına değişiklikleri üstlenecek olan TOKİ, sosyal ve ekonomik hayatın koşullarını gözetmeyi unutmuyor. Altyapı düzenlemesinin yanı sıra, çevredeki konutların iyileştirilmesi ve köylüye verilen hizmetlerin çeşitlendirilmesi söz konusu olacak. Hedefler doğrultusunda harekete geçen Toplu Konut İdaresi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonu ile başarılarına kaldığı yerden devam ediyor.

Halim: “Az peşinat, düşük taksit”

Kaymakam Türker Çağatay Halim, “Köy Konut Projeleri, köyde yaşayan vatandaşlara az peşinat, düşük taksit ve uzun vadeli ödeme seçenekleri sayesinde yeni yaşam alanları kazandıracak. Konut sahibi olmak için 8 bin 389 kişinin başvuruda bulunduğu görüldü. Konutların sağlıklı ve yaşanabilir alanlar yaratması özellikle tercih nedeni olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca yeni hedeflerde kırsaldaki iş gücünün ve istihdamın büyütülmesi beklenmektedir. 79 köyün kalitede iyileştirmeye gitmek istediği kaydedilirken, tüm bu başvuru evraklarını Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı’na ilettik.” dedi.

Köy Konut Projesi nedir?

TOKİ tarafından köy ve kırsal alanlarda gerçekleştirilecek olan yeni projenin nitelikli konut üretimine katkıda bulunması bekleniyor. Yaşam alanlarının 100 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında yeniden düzenlendiği günümüzde, köy yaşamına sahip vatandaşlar unutulmadı. İsteğe bağlı olarak başvuruda bulunan kişilerin kendi yörelerine ait kültürel olguların korunacağı yeni konutlarda, sağlıklı ve nitelikli yeni yaşam alanları öne çıkacak. Bu sayede modern köylere kavuşacak olan köylüler, en az şehir hayatı kadar modern bir hayat yaşayabilecektir.

Toki haberlerine göz atmak için tıklayınız.

Exit mobile version