Kategoriler
Gündem

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi açılışı

Kuzey Marmara Otoyolu projesi büyük adımlarla kesmeden projenin bitmesi için hazırlıklarını sürdürmektedir. Ayrıca Habibler ile Hasdal kavşakları arasındaki son bölümünde yapım aşaması tamamlanmak üzeredir. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve Ulaştırma ve Yapı Bakanı olan Adil Karaismailoğlu’nun katılımıyla bu projenin açılışı gerçekleştirilecektir. Ayrıca bu proje sayesinde Mahmutbey’de oluşacak trafik yoğunluğu da hafifletilmesi hedeflenmektedir.

Yapılacak Tasarruf ve Projenin Detayları

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın tahmini hesaplamalarına göre otoyol ile zamanla 1 milyar 650 milyon liradır. Akaryakıtı baz alarak 830 milyon lira olmak üzere yıllık 2 milyar 480 milyon lira tasarruf sağlanacağı belirtilmektedir. Ayrıca Türkiye’nin kıtalar arası taşımacılık üzerine kurulan en önemli projesi Kuzey Marmara Otoyolu. Bu nedenle büyüklük olarak dilden dile söylenecek hale getirildiği söylenebilir. Aynı zamanda bu projenin son bölümü de 21 Mayıs Cuma günü açılış ile tamamlanacağı belirtilmektedir. Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma Bakanı olan Adil Karaismailoğlu’nun katılımıyla bu açılış gerçekleştireceği açıklanmaktadır.

678 Milyon Dolar Harcanan Kuzey Marmara Otoyolu Projesi Yatırımı

Habibler ve Hasdal kesiminde bir çift tüp tünel, 6 viyadük, bir üst geçit, 4 köprü, 14 menfez, 8 alt geçit olmak üzere 34 yapı bulunmaktadır. Proje kapsamında 2 tünel işletme merkezinde yer almaktadır. Ayrıca bu büyük ve kapsamlı proje Türkiye kıtalar arası geçiş merkezi olarak sağlanması hedeflenmektedir. 4 şerit ile dünyanın en geniş tünellerinde biri Kınalı-Odayeridir. Bu tünel için toplam 1.74 milyar dolar para verilmiştir. Ayrıca Habipler için 676 milyonluk dolar yatırım yapılmaktadır. Projenin oluşumu sayesinde Asya ile Avrupa kıtaları arasında doğal bir köprü konumunda olmaktadır. Türkiye’nin kıtalar arası taşımacılığı konusunda da en önemli merkezi haline gelecektir. Aynı zamanda bu projenin yapım aşaması 21 Mayıs’ta son bulmaktadır.

Bu proje 21 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Altyapı Bakanı olan Adil Karaismailoğlu’nun katılımı ile açılışı gerçekleştirecek ve kullanımı başlayacaktır. Proje kısa bir sürede açılışını gerçekleştirecektir. Ayrıca bu proje kapsamında yapılan yatırımla geniş bir tasarrufu sağlayacağıda uzmanlar tarafından söylenmektedir.

Daha fazla güncel haber için tıklayınız…

Exit mobile version