Kategoriler
İhaleler

Mardan Spor Kompleksi icradan satılık

Azeri asıllı Rus iş insanı Telman İsmailov’un 1.4 milyar dolarlık yatırımla Mardan Palace’ı açmıştı. Açılıştan birkaç yıl sonra mali problemler ile gündeme gelmişti. Otelin satışının ardından şimdi de 7 yıldızlı otelin hemen yanındaki ‘Mardan Spor Kompleksi’ için icradan satışı ihalesi ile alıcı aranmaktadır. İstanbul Anadolu 3. İcra Dairesi’ndeki icra ihalesinin gerisinde ise; Mardan Palace’ın sahibi konumundaki şirketin iflası yer almaktadır. Telman İsmailov’un oğlu Sarkhan İsmailov’un da yönetiminde olduğu 220.000.000 TL sermayeli Ast İnşaat Turizm Taahhüt AŞ şirketi için mahkeme 19 Eylül 2018’de iflas kararı vermiştir. İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin verdiği iflas kararı ardından şirketin tasfiye sürecine geçilmiştir. İcra İflas Müdürlüğü’nün yürüttüğü tasfiye sürecinde, şirkete ait varlıklar teker teker icradan satılmaktadır.

Mardan Spor Kompleksi 103 Dönüm Üzerine Kurulu

Anılan varlıklar arasında, Mardan Palace Hotel’in inşa edildiği süreçte yapılan Mardan Spor Kompleksi de bulunmaktadır. Söz konusu kompleksin içinde UEFA standartlarına sahip futbol sahaları, yarı olimpik yüzme havuzları, Sinema ve bowling salonları bulunmaktadır. Bunun yanı sıra 300’e yakın apart dairesi ile 7 ayrı arsa mevcuttur. Bu kompleks toplamda 103 dönümlük bir alan üzerine kurulmuştur.

Belirlenen Bedel 178 Milyon

İcra İflas Müdürlüğü, anılan kompleksteki varlıkları 2 ayrı taşınmaz grubu olarak belirlemiştir. Anılan varlıklar için ihale aynı gün içinde yapılacaktır. İlk taşınmaz grubu için belirlenen bedel 89.764.000 TL’dir. İkinci taşınmaz grubu için ise 89.000.000 TL’lik bir bedel belirlenmiştir. Bilindiği üzere icradan satış ihaleleri belirlenen bedelin yüzde 50’si üzerinden satışa çıkmaktadır. Ayrıca 178.000.000 TL’yi aşan bir değere sahip olan 2 ayrı taşınmaz grubu yarı fiyatına alınabilecektir. Alıcı tarafın, icra ihalesi bedeli haricinde yüzde 18 KDV ödemesi gerekmektedir. Sözü edilen ihale 16 Mart’ta İstanbul Anadolu Adliyesi’nde yapılacaktır.

Açılışına Ünlü İsimler Katılmıştı

Antalya Kundu’da bulunan Mardan Palace 23 Mayıs 2009’de kapılarını açmıştır. 7 yıldızlı otelin açılışı için dünyaca ünlü isimler Türkiye’ye gelmişti. Antalya’ya gelen ünlü isimler arasında; Mariah Carey, Richard Gere, Sharon Stone, Monica Belluci, Tom Jones ile dönemin Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev yer almıştı. Otelin önündeki plaja ise Mısır’dan, 9 ton altın rengi kum getirilmişti. Birçok yerinde altın işlemelerin bulunduğu 560 odalı otel, açılıştan 5-6 sene sonra mali problemlerle gündeme gelmişti. Başta bankalar olmak üzere birçok alacaklı ardı ardına otele yönelik haciz işlemi yapmıştır. Alacaklı bankalardan biri dev oteli 360.000.000 TL’lik bedelle satın almıştır. Bu sürecin ardından, otelin ismi de işletmecisi de değişmiştir. Otel, 2 seneden beri farklı bir firma tarafından işletilmektedir.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…

Exit mobile version