Kategoriler
Gündem Yaşam

Meteoroloji kavurucu sıcaklar için uyardı

Meteoroloji, kavurucu sıcaklar için uyardı. Dünya genelinde yaşanan iklim değişikliği kaynaklı hava durumu dengesizlikleri ülkemizde de yaşanmaktadır. Yaz aylarının ortasına gelinmesine rağmen hala bazı bölgelerde serin ve yağışlı hava olması bunun en büyük göstergesidir. Mevsim normalleri dışında seyreden bu yağmurların ülkeyi terk etmesinin ardından sıcak hava dalgasının etkisini göstermesi beklenmektedir.

Kavurucu sıcaklara dikkat

Küresel ısınma ve iklim değişikliklerinden dolayı dünya genelinde mevsim normalleri üzerinde ya da altında sıcaklıklar olmaktadır. İklim değişikliklerinden en fazla etkilenen ülkelerden birisi olan Türkiye için de sıcaklıklar mevsim normalleri dışında ilerlemektedir. Temmuz ayının ortalarına kadar seyir eden serin hava ‘Acaba yaz gelmeyecek mi’ sorularını akıllara getiriyordu.  Geçtiğimiz günlerde bu durumun son bulması ile sıcaklıklar mevsim normalleri seviyesine geldi. Ancak bu sefer de sıcak hava dalgası uyarısı yapıldı.

Meteoroloji genel müdürlüğü Tüm Avrupa’da hayatı durdurma noktasına gelen yüksek sıcaklıkların Türkiye’ye geldiği bilgisini verdi. Yapılan açıklamada özellikle bazı illerde sıcaklıkların aşırı yüksek olacağına dikkat çekti. Bu hafta sonu itibari ile hissedilecek sıcak hava etkisini Ağustos ayı süresince gösterecek.

Meteoroloji illeri göre verileri açıkladı

Ağustos ayı boyunca etkisinin sürmesi beklenen sıcaklıklar özellikle bazı illerde daha fazla hissedilecek. Bu illerin başında İzmir, İstanbul ve Ankara geliyor. Konu ile ilgili açıklamayı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı İlker Koç yaptı. Hava sıcaklığı artışları konusunda değerlendirmede bulunan Koç, sıcaklığın kademeli yükseleceği bilgisini verdi. ‘ Hava sıcaklıkları yurt genelinde 2 ila 4 derece artış gösterdi. Yarın ve hafta sonunda da hava sıcaklıkları bu şekilde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Özlenen ve beklenen yaz sıcaklıkları şu an itibarıyla yurt genelinde etkili” sözlerini kullandı.

Meteoroloji genel müdürlüğü verilerine göre İzmir, İstanbul ve Ankara’da sıcaklık 2 derece kadar artacak. Şu anda sıcaklığın en çok hissedildiği kent olan İzmir’de hava 34-35 derece olacak. Başkent Ankara’da da sıcaklığın 34-35 derece olması beklenmektedir. Ayrıca İstanbul’da da 31-32 derece sıcaklık olması beklenmektedir. Uzmanlar bu sıcaklarda mümkün olduğunca dışarı çıkılmaması uyarısını yaptı.

Diğer güncel haberler için tıklayınız

Exit mobile version