Kategoriler
Emlak Haberleri

Salgın hastalık korkusu Bodrum’u proje artışında öne çıkardı

Salgın hastalık korkusu Bodrum’u Türkiye’nin kaçış noktasına çevirdi. Koronavirüs korkusuna kapılan vatandaşlar hayatlarında kendilerine ikinci bir şans vermeye kararlı. Nüfus artışının yazlıkçı kesimin dört mevsim yaşam kararından sonra artışa geçtiği haberlerine karşılık, bölgede oluşan konut talepleri yüzde 34’e yükseldi.

Salgın hastalık korkusu Bodrum’u ele geçiriyor

Dünyayı kısa zamanda etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgın hastalığına karşı bir dönem sağlık tedbirleri yükseltilmişti. İlk vakanın mart ayında görüldüğünü söyleyen Sağlık Bakanlığı, izolasyon sürecini yaygınlaştırma kararı alınca ekonomi dibe çöktü. Hissedilen baskıya dayanamayan pek çok iş yeri kazancını kaybetmesiyle birlikte iflas bayrağını çekti. Ancak kamu bankalarının başlatmış olduğu kredi destek paketleriyle süreci atlatan vatandaşlar yaz aylarına giriş yapılmasıyla birlikte negatif süreçten kurtuldu. Sektör açısından her zaman ilgi çekmeyi başaran Bodrum’u kaçış noktasına çeviren vatandaşlar, iç ve dış turizmde etki gösteren bölgeyi tercihlerde birinci sıraya yerleştirdi. Özellikle sakinliğiyle bilinen bölgenin deniz ve ormanla bütünleşmesi artık yalnızca emekli kesimin ilgisini çekmiyor. Her yaştan insanın yaşam koşullarını Bodrum’a taşıma isteği, pandemi ilan edilen dönemle birlikte bastırdı. Konut tercihlerinde ulaşımı çok daha kolay olan Bodrum’un, İzmir ile arasında 3.5 saat bulunuyor. Ayrıca köprü bağlantısı ve otoyol projeleri gibi nedenden dolayı acil bir durumda ilgili sağlık kuruluşuna ulaşmak çok daha kolay.

Yazlık evler kışlık evlere dönüştürüldü

Doğa ve ulaşım avantajlarını hesaba kattığımızda salgın hastalık korkusu Bodrum’u öne çıkarmaktadır. Haziran ayının gelmesiyle birlikte tedbirleri hayatına entegre etmek isteyen vatandaşlar Bodrum’a akın etmiş ve ardından burada yaşamaya karar vermişlerdir. Sonuca bağlı olarak Ege Bölgesi’ne olan yoğun ilginin karşılığında konut üreticileri artan taleplerin yüzde 34’e tırmandığını söylüyor. Yazlıkçıların evlerini kışlığa çevirmesinin ardından bölgede artışa geçen nüfus, bizlere kalabalığın giderek yükseleceğinin bir kanıtı olarak görülmektedir. Satışlarda rekor üstüne rekor kırdıklarını belirten Huzzak Yapı ve Art Tech City Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Yüksek Mimar Mustafa Fatih Demir, “Bordum’da 2020 yılının ilk 8 aylık sürecinde artan konut satışları yüzde 34,33 oranına yükseldi. Oluşan talep karşında arz yetersiz kalmış ve bölgede yüzde 30 oranlı fiyat artışı baskın olmuştur” dedi.

Mavi ve yeşile hasret kalanlar özlemini gideriyor

Mustafa Fatih Demir, Bodrum’a gelen ziyaretçilerin çoğunlukla mavi ve yeşil gibi doğanın esas renklerine mahrum kaldıkları için bu bölgeyi sevdiklerinden söz etti. Aynı zamanda zenginleştirilen sosyal alanlar sayesinde sosyalleşme ihtiyacını gideren kesim yeni projelerin başlangıcında rol oynadılar. Huzzak Hayat Country Bodrum Projesi’ne olan ilginin de bu yönden olduğunu belirten Demir, Ege’nin İncisi Milas Kazıklı koyunda yer almakta olan ve denize 460 metrelik mesafesiyle ilgi odağını oluşturan konut projesi hakkında konuşma yaptı. Yüzde 81’inin yeşil alandan oluştuğu Huzzak Hayat Country Bordum Projesi, toplamda 64 villalık daireden meydana gelmiştir. Müstakil yaşam ihtiyacına yönelik geliştirilen tasarım süreci, sosyal donatıların çeşitlendirilmesiyle kendisinden bahsettiren bir proje oldu. Peyzaj alanları, açık yüzme havuzu, açık fitness alanı, voleybol ve basketbol sahasının yanı sıra; kamelyalar, açık çocuk parkı, açık otopark ve Mandalya Yat Limanına olan yakınlığı ile ilgiyi en tepe noktasına çıkarıyor. Yatırımda kazanmak isteyenleri projeye davet eden Demir, insanların aynı alan içinde mutlu oldukları konusunu yeniden hatırlattı.

Projeye dair detaylı bilgi öğrenmek için tıklayınız.

Exit mobile version