Kategoriler
Emlak Haberleri

Satış süresinin kısaldığı konutlarda fiyatlar yükseliyor

Konutlara olan talep büyüyor. Ekim ayındaki konut endeksine göre konut satış süresi kısalırken konut fiyatları da yükseliş trendini sürdürüyor. İlçe bazında bakıldığında 19 Mayıs’taki bir yıllık konut fiyatı artışı, yüzde 170 oranında oldu. İstanbul genelindeki konutlardaki artış oranı, en fazla Adalar’da gerçekleşti.

İstanbul, Ankara ve İzmir dâhil olmak üzre Türkiye genelindeki satılık konut fiyatları, yükseliş trendini koruyor. Ayrıca, konutların ortalama satış süresi de kısalmaya devam ediyor. Sahibinden.com tarafından ekim ayı emlak endeksi sonuçları açıklandı.

Anadolu Ajansı tarafından sahibinden.com’un endeksine dayandırılarak oluşturulan habere göre Türkiye’deki satılık konut fiyatları, yükselmeye devam ediyor. Konutların satımı için oluşturulan ilanların açık kalma süresi, azalıyor.

Söz konusu ilanların açık kalma süresi dikkate alındığında; bu yılın ekim ayında, geçen yılın aynı dönemine göre ülke genelindeki ortalama konut satış süresi  7 gün azalırken konutun el değiştirme süresi ortalama 48 güne geriledi.

Samsun’da yüzde 170 artış

Konut fiyatlarındaki artışın en yüksek olduğu ilçe, yüzde 170’lik oranla Samsun’un 19 Mayıs ilçesi oldu. Muğla’nın Ula ilçesi, yüzde 133 oranındaki artışla 19 Mayıs’ı takip etti. Ula’yı takip eden ilçeyse Antalya’nın Döşemealtı ilçesi olarak kayda geçti.

Kırklareli’nin Demirköy ilçesindeki bir yıllık artış, yüzde 91 oranında oldu. İzmir’in Foça ilçesindeki konutların fiyatı, yüzde 81 oranında artarak Demirköy ilçesini izledi.

Adalar’da konut fiyatları ne kadar arttı?

İstanbul genelindeki konut fiyatları, yüzde 2,6 oranında artarken konutların ortalama satış süresi, 50 gün olarak kayda geçti. İstanbul’un takımadasındaki konutların fiyatıysa bir yılda, yüzde 77 artış gerçekleştirdi.

Konut fiyatları bakımından İstanbul genelinde en fazla değer kazanan ilçe, Adalar oldu. Adalar’ı yüzde 50 oranındaki artışla Başakşehir takip etti. Başakşehir’i yüzde 45 artışla Beylikdüzü ve Kadıköy ilçeleri izledi.

Bakırköy ilçesindeki artış ise yüzde 43 olarak kayda geçti.

Exit mobile version