Kategoriler
Gündem

Ücretsiz izin ödemeleri yarın başlıyor

Ücretsiz izin maaş desteği ödemeleri ne zaman yatacak? Bu sorunun cevabı merak ile bekleniyordu. Günlük 39 TL devlet desteği ödemeleri ne zaman hesaplara yatacak? Bu sorunun cevabı bugün belli oldu. ödemelerin hesaplara yatacağı tarih Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından açıklandı. Peki, 1.170 TL nakdi destek ödemesi ne zaman yatacak?

T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ücretsiz izin ödemeleri konusunda açıklamalar yaptı. Bakan yaptığı açıklamada ile ilgili Ücretsiz izin ödemeleri 08 Mayıs 2020 tarihinde Cuma günü (Yarın) başlayacağı ve peyder pey devam edeceğini belirtti.

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk bir televizyon programında çeşitli açıklamalarda bulundu. Bakan çok merak edilen ücretsiz izin ödemeleri hakkında da açıklamalarda bulundu.

Ücretsiz izne çıkarılanlara ne kadar başvuru oldu ve bununla ilgi destek ne zaman başlayacak?

– Şimdi ücretsiz izin seçeneği de var diğer yandan oradan da belli bir miktarda ödeme yapılacak.  Ücretsiz izinde de şu ana kadar 700 bini aştı başvurularımız. Ücret desteğine de yarın itibarı ile başlatıyoruz. Ücretsiz izne çıkarılanlar için nakit ödemeler ile ilgili bilgileri firmalar girdiği için firmaların girişi ile orantılı olarak başvurular geliyor. Biz belli bir miktarı yarın ödeyeceğiz. Pazartesi ödemeler olacak, Salı günü peyder pey ödemeler olacak. Şu anda 3 milyon değerlendirmeye ulaşmış durumdayız. İki buçuk milyon çalışanımıza ödemeleri gerçekleştireceğiz.

15 Mart 2020 tarihinden sonra işine son verilen ancak işsizlik ödeneğine hak kazanamayan kişilere de Nakdi Ücret Desteği verileceğini söyleyen Bakan Selçuk, bu işçilerin daha önce yapmış oldukları işsizlik ödeneği başvurusu dışında herhangi bir başvuru yapmasına gerek olmadığını belirtti.

Nakdi Ücret Desteği’nden kimler yararlanacak?

Nakdi Ücret Desteği uygulamasından kimlerin yararlanacağı ile ilgili soruya bakan Selçuk, “Ücretsiz izne ayrılan, Kısa Çalışma Ödeneğinden yararlanamayan, 15 Mart 2020 tarihinden sonra iş akdi feshedilen ancak işsizlik ödeneğine hak kazanmamış olan ve yaşlılık aylığı almayan işçilerimize yönelik bir uygulamamız.” dedi.

Exit mobile version