Kategoriler
Ekonomi

Vakıf Katılım konut kredisi faiz oranını düşürdü

Vakıf Katılım, konut finansmanında 250 bin TL için toplamda 180 aya kadar olan vadelerdeki kâr oranını aylık yüzde 0,99 seviyesine indirdi.

Merkez Bankası, 25 Temmuz’da gerçekleştirdiği Para Politikası Kurulu toplantısından sonra politika faizinin 425 baz puan düşürülerek yüzde 19,75 seviyesine çekilmesine karar verdi. Kararın ardından ihtiyaç, taşıt ve konut kredilerinde de faiz indirimi meydana geldi.

Vakıf Katılım da faiz indirimi yapan bankalar kervanına katıldı. Banka, konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Vakıf Katılım‘ın yaptığı açıklamaya göre faiz oranı, 250 bin TL-500 bin TL arası tutarlar için yüzde 1,19 olarak, 500 bin TL-1 milyon TL arası tutarlar için yüzde 1,29 olarak, 1 milyon TL ve üzeri tutarlar için ise yüzde 1,39 olarak açıklandı.

Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, faiz oranlarının düşürülmesiyle ilgili görüşlerini paylaştı. İkram Göktaş, Türkiye ekonomisinin uzun yıllardır lokomotif sektörlerinden biri olan inşaat sektörünün gelişimine katkı sağlamak amacıyla konut finansman oranını 250 bin TL’ye kadar olan tutarlarda yüzde 0,99 seviyesine indirdiklerini söyledi. İkram Göktaş, bu sayede bir taraftan konut stokunun eritilmesini sağladıklarını, bir taraftan da düşük maliyetle ev almak isteyenlere destek olmayı sürdürdüklerini ifade etti.

Temel misyon inşaat sektörüyle ve Türkiye’yle büyümek

İkram Göktaş, banka olarak temel misyonlarının inşaat sektörüyle ve Türkiye’yle büyümek olduğunu dile getirdi. İkram Göktaş, bu vizyon doğrultusunda reel ekonominin daha da güçlenmesine katkı sağladıkları için mutlu olduklarını söyledi. İkram Göktaş, Merkez Bankası’nın faiz indirim kararıyla birlikte piyasalarda görülen olumlu gelişmelerin ekonominin tüm taraflarının çalışmalarında ortaya koyacağı gayret ve özenle artarak devam edeceğini ifade etti. İkram Göktaş “Tüm dünyada faiz indirimleri söz konusu. Ülkemize yönelik sermaye hareketlerinin daha da güçlenmesi için TCMB tarafından yapılan faiz indiriminin yerinde olduğunu düşünüyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Exit mobile version