Kategoriler
Gündem

Validebağ Korusu bakım ve rehabilitasyon projesi başlıyor

Üsküdar Belediyesi Türkiye’de doğaya saygılı ve korumacı bir belediye olarak bilinmektedir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın girişimleri sonucunda Validebağ Korusu sit alanı olarak ilan edilmiştir. Validebağ Korusu çevre ve şehircilik bakanı ile birlikte yapımı başladı. Anadolu Yakası’nın en büyük ikinci yeşil alanı olarak bilinmektedir. Sayısı 15 ile 400 arasında değişen 40 türe ağacın bulunduğu bilinmektedir. Aynı zamanda 100’ü aşkın da kuş türü bulunmaktadır. Üsküdar Belediyesi bakım ve rehabilitasyon projesinin doğa ile bütünleşmek amacıyla hizmete sunulacağı açıklanmıştır. Ayrıca Validebağ Korusu’nda araç girişi ve mangal yapılamayacağı belirtilmiştir.

Üsküdar Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Başlattığı Proje

Bakımsızlıktan dolayı ekolojik olarak dengesini yitirmek üzere olan Validebağ korusunu Üsküdar Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanı tarafından düzenleme altına alındığı bilinmektedir. Bu proje Validebağ bakım ve rehabilitasyon projesi olarak adlandırılmaktadır. Ahşap ve tahta dışında herhangi bir yapı malzemesi kullanılmayacak olan bu projenin doğa ile iç içe olması hedeflenmektedir. Hiçbir yeni yapı inşa edilemeyecek ve aynı zamanda 7 bin fidan dikilecektir. Sit alanı olan koru korunarak da İstanbul’a yeni bir yeşillik alanı kazandırmak hedeflenmiştir. Bu konu hakkında açıklama yapan Üsküdar belediye başkanı Hilmi Türkmen Validebağ Üsküdar ve İstanbul’un hizmet alacağı eşsiz bir Koru olacağını söylemiştir.

Validebağ Korusu Bakım ve Rehabilitasyon Projesi Hakkında

Doğaya saygılı bir biçimde korumacı davranarak bu proje Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanmıştır. Türkiye’nin en güzel projesi olacağına inanarak imza atılmıştır. Yaklaşık 200 yıl önce 3. Selim tarafından annesi Mihrişah Valide Sultan adına yaptırılmıştır. Bu bakımsız ve kontrolsüz olan koru yeni yapılandırılma ile etrafı yeşilliklerle kaplanacaktır. Koruda olan bakımsız kuruyan ağaçların bakımı yapılacaktır. Ayrıca açık atık suların koruda tüm canlıların yaşamını tehlikeye attığını bilinmektedir. Kontrolsüz köpeklerin saldırısı da her ay 150’den fazla yaralı ya sebebiyet verdiğini söylenebilir. Bunu kontrol altına almak üzere çalışmalar başlatılacaktır. Üsküdar Belediyesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın girişimi ile sit alanı olarak ilan edilerek koru kurtarılmak üzere harekete geçildi.

Validebağ bakım ve rehabilitasyon projesi olarak 2022 yılının ilk aylarında bitirilmeyi hedeflemektedir. Buna göre bir plan çizelgesi oluşturulmuş ve bakım ve rehabilitasyon projesinin doğa ile iç içe olacağının bilgisi verilmiştir. Bu konu hakkında güncel bir bilgiler almanız mümkündür.

Daha fazla güncel proje için tıklayınız…

Exit mobile version