Kategoriler
Emlak Haberleri Manşet

Yabancıların tercihi İstanbul ve Antalya oldu

Geçtiğimiz yıl Türkiye’den en çok Iraklılar konut satın aldı. Bu sayıda Iraklıları İranlılar takip ederken İranlıları Ruslar, Rusları ise Afganlar takip etti. Afganları takip eden ise Yemen vatandaşları oldu.

Geçtiğimiz yıl, yabancılara yönelik konut satışının en fazla gerçekleştiği il, İstanbul oldu. İstanbul’u Antalya takip etti. AA’nın Türkiye İstatistik Kurumundan derlediği verilere göre yabancılara yönelik konut satışı 2019 yılında, 2018 yılına göre yüzde 14,7 oranında artarak 39 bin 663 adetten 45 bin 483 adede yükseldi.

Geçtiğimiz yıl boyunca, yabancılar, İstanbul’da toplam 20 bin 857 adet konut satın aldı. Yabancılara, Antalya’da 8 bin 951 adet konut satıldı. Antalya’yı sırasıyla, Ankara, Bursa ve Yalova izledi. Verilere göre Ankara’da 2 bin 539 adet konut, yabancılara satıldı. Bursa’da bu adet  2 bin 213 olarak kayda geçti. Yabancıların çok tercih ettiği şehirler sıralamasında Bursa’yı takip eden Yalova’da ise 2019 yılında bin 696 adet konut, yabancı uyruklulara satıldı. 

Yabancıların konut alımında çok tercih edilen şehirler arasında ilk iki sıraya giren İstanbul ve Antalya’da toplam 29 bin 808 adet konut, yabancı ülkelerin vatandaşlarına satıldı. Bu iki ilin yabancılara yönelik toplam konut satış sayısı, ülke genelindeki yabancılara konut satış sayısının yarısından fazlasına ulaştı. 

Konutların çoğunu Irak vatandaşları aldı

Geçtiğimiz yıl ve ondan önceki yılda, konut satın alan yabancıların çoğunluğu Iraklılar oldu. Irak vatandaşlarının toplam konut satın alımdaki payı yüzde 16,5 oranında gerçekleşirken Iraklılar 2019 yılında toplam 7 bin 596 adet konut satın aldı. Iraklıları, İranlılar; İranlıları ise Rusyalılar takip etti. Afganistan vatandaşları Rusya vatandaşlarını takip ederken, Rusya’yı Yemenliler izledi.

Buna göre 2019 yılı boyunca İranlılar Türkiye’den 5 bin 423 adet konut aldı, Rusların Türkiye’den aldığı konut sayısı 2 bin 893 adet olarak gerçekleşirken bu sayı, Afganlar için 2 bin 191 oldu. Afgan vatandaşlarını takip eden Yemenliler Türkiye’den 1 bin 564 adet konut satın aldı. 

Exit mobile version