Kategoriler
Ekonomi Emlak Haberleri

Zeray GYO için SPK’ya başvurdu

Zeray Kocaeli, Ankara, Sakarya ve Bursa bölgelerinde teslim ettiği nitelikli projelerle öne çıkmaktadır. Bu nedenle adından çok söz ettirecek yeni geliştirdiği markalı konut projelerinin de lansmanını yapmaktadır. Şimdi de gayrimenkul yatırım ortaklığına (GYO) dönüşmek için Sermaye Piyasa Kurulu’na (SPK) başvuruda bulunmuştur. Firma erişilebilir konut projeleri üreterek Türkiye’de herkesi ev sahibi yapma misyonu ile çalışmaktadır. Hedefine daha hızlı ve güçlü bir şekilde yürüyebilmek için halka açılmaktadır. Bu nedenle de bireysel yatırımcılarla buluşacaktır.

Zeray GYO için SPK’ya başvurdu

SPK’nın alacağı karar sonrasında halka arz olmak için hızlı bir şekilde çalışmalarını yürütecek olan ZERAY’ın Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Zeray dönüşüm sürecinin amacını şöyle özetliyor: “Kuruluşumuzdan bugüne, olağanüstü bir gayret ve halkımıza olan inançla Türkiye’nin en büyük konut üreticilerinden biri olmayı başardık. Zeray’ı kurduğum ilk günden bu güne kadar aklımda ve kalbimde taşıdığım, zamanla tüm ekibimizin ortak inancı haline dönüşmüş bir hayalimiz var… Zeray olarak 1 milyon markalı konut üretmek ve bu evleri Zeray ailesinin değerli bir parçası olacak sahipleriyle buluşturmak…

GYO Dönüşümü ve Halka Arz

Dünya genelinde tüm şirketler evrilmektedir. Geleceğe ulaşabilmek için daha planlı ve sistemli olmak gerekmektedir. Aynı zamanda kitlesel ve uluslararası yatırımcılarla da buluşmak gerekmektedir. Şeffaflıkla yönetilen, tam kurumsal ve sürdürülebilir bir şirket olmak için halka arz gerçekleştirilmektedir. İşte bu noktada GYO dönüşümü ve halka arz firma için bir mihenk taşı olacaktır. Zeray’ın bu dönüşümü aynı zamanda GYO’larında evrilmesine öncülük edecektir.

Güçlü İlişkiler, Güçlü Gelecek

Gücümüzü, bizden konut almış ve bize komşu olmuş binlerce sakinimizden alıyoruz. Halen onların desteği ve referansları ile büyüyoruz. Karşılıklı güven anlayışımız var. GYO dönüşümü sonrası bu güçlü ilişkiyi Türkiye geneline yaymış olacağız.”

ZERAY’ın Büyüme Stratejisi

Bir şirket, yatırımcılarına kazandırdıklarıyla birlikte büyür. Özellikle yuva inşa ediyorsanız, hem sizi destekleyen yatırımcılarınıza hem de konut sattığınız ve daimi ilişki kurduğunuz sakinlerinize kazandırmalısınız. ZERAY’ın faaliyetlerinin merkezinde de bu felsefe var.

Markalı Konutta Liderlik Hedefi

Türkiye’nin son yıllardaki konut üretimini ağırlıklı olarak TOKİ ve Emlak Konut üstlenmiştir. Markalı konut üretimi gerçekleştiren ve bunları yabancı yatırımcılara da satabilen nitelikli geliştirici sayısı 20’yi geçmemektedir. Bu üreticilerin sektördeki payı ise sadece yüzde 1,8 civarındadır. ZERAY, yakın sürede yabancı yatırımcılara 1500 nitelikli konut satarak bu konuda ülkemizin lider firmalarından biri olurken ciddi miktarda döviz girdisi de sağlamıştır.

Çeşitlendirilmiş Yatırım Stratejisi

Zeray, GYO dönüşümü ile birlikte kitlesel düşünce yapısı ve 1 milyon konut hedefiyle bu oranı değiştirmek ve markalı konut üretiminin başrol oyuncusu olmakta kararlı. Ayrıca gayrimenkul sektörünün yanında sanayi, turizm ve enerji sektörlerine de yatırım yaparak gelirini çeşitlendirmeyi planlıyor.

Zeray, Türkiye’nin önde gelen konut üreticilerinden biri olarak GYO dönüşümü ile büyümeye ve markalı konut sektöründe liderliğe adım atmaya hazırlanıyor. Firma yatırımcılarına kazandırmayı hedefleyen ve Türkiye’nin geleceğine güvenle bakmayı amaçlamaktadır. Ayrıca güçlü ve devam ettirilebilir büyüme stratejisi ile sektördeki yerini sağlamlaştırmaya devam etmektedir.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…

Emlak haberler için tıklayınız…

Exit mobile version