Kategoriler
Emlak Haberleri

100 bin kiralık sosyal konut müjdesi

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul’un geleceğine dair önemli projeleri 10 ana başlık altında açıkladı. İşte 100 bin kiralık sosyal konut ve diğer projelerin ayrıntıları:

Ulaşılabilir Bir İstanbul

Raylı sistemlerin payı yüzde 37’ye çıkarılacaktır. Ortalama yolculuk süresi 64 dakikadan 39 dakikaya düşecektir.

Esenler ve Harem Otogarlarını taşıyacak, iki yakada 6 yeni lojistik merkezi kurulacaktır. Ayrıca şehir içi ulaşımında seyahat süresi yüzde 20 azaltılacak, Silivri’ye metrobüs hattı gelecektir.

Merkezi Taksi Sistemi

İstanbul’da 20 bin taksi, ‘Merkezi Taksi Sistemi’ çatısı altında birleştirilecektir.

Deniz ulaşımına 3 yeni hat eklenerek ulaşım imkânları güçlendirilecektir. İstinye-Yenikapı, Çubuklu-Yenikapı, Çengelköy-Yenikapı arabalı vapuru projeleri hayata geçirilecektir.

6 yeni baraj inşa edilerek su kapasitesi yüzde 21 artırılacaktır. Ayrıca her mahalleye 7/24 nöbetçi kreş hizmeti sunulacaktır.

Aile Kart ile 0-6 yaş arası çocukları olan annelere ücretsiz ulaşım hakkı verilecektir.

Girişimcilere Destek

İlk işini kuran 100 bin girişimci kadına 100 bin TL hibe sağlanacaktır. İlkokullarda beslenme desteği verilecektir. İlköğretim öğrencilerine tamamen ücretsiz ulaşım sağlanacaktır. Ayrıca genç girişimcilere 100 bin kişiye paylaşımlı ofisler sunulacaktır.

Gençler için İstanbul kartında yüzde 40 indirim yapılacaktır. Tesislerde gençlere yüzde 50 indirim uygulanacaktır. Ayrıca, memleketlerine giden öğrencilere otobüs biletlerinin yarısı ödenecektir.

Evlenenlere Destek

İlk defa evlenenlere 50 bin TL beyaz eşya yardımı yapılacaktır. İşkolunu belirleyip eğitim alan girişimcilere 100 bin TL hibe verilecektir. İhtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine eğitim desteği sağlanacaktır. İki yakada 3 yaşlı ve engelli yaşam merkezi kurulacaktır Ayrıca ihtiyaç sahibi emeklilere İstanbul kartlarına 2.500 TL destek verilecektir.

Kentsel Dönüşüm ve 100 bin kiralık sosyal konut

Murat Kurum’un özellikle vurguladığı bir diğer proje ise kentsel dönüşüme özel 100 bin sosyal konutun üretilmesi ve bu konutların düşük fiyatlarla kiralanması olmuştur. Bu projeden 39 ilçe faydalanacaktır. Ayrıca konutlar düşük gelir grubundaki insanlara uygun bedellerle kiralanacaktır. İstanbul’da yüksek kira fiyatlarına karşı bir çözüm olarak sunulan bu proje, şehirdeki ev sahiplerine büyük bir destek olacaktır.

İstanbul’un Geleceği Parlıyor

Murat Kurum’un açıkladığı projeler, İstanbul’un geleceğini parlak bir şekilde şekillendirmeyi amaçlıyor. Ulaşımın kolaylaştırılması, genç girişimcilere destek verilmesi, kentsel dönüşümün hızlandırılması ve sosyal konutların inşa edilmesi, İstanbul’un yaşanabilirliğini artırmak için atılan önemli adımlar olarak öne çıkıyor.

Bu projelerin hayata geçirilmesiyle birlikte İstanbul, daha modern, daha erişilebilir ve daha sürdürülebilir bir şehir haline gelecektir.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…

Emlak haberler için tıklayınız…

Exit mobile version