Kategoriler
Emlak Haberleri

29 faizsiz konut şirketi tasfiye edildi

Faizsiz konut sektörüne yönelik yasanın yürürlüğe girmesinin ardından önemli adımlar atılmıştır. Aynı zamanda BDDK Nisan ayından itibaren aldığı intibak başvuruları değerlendirilmiştir. 35 şirketinde incelenmesi sonucunda 21 şirketin şartları taşımadığı için intibak başvuruları reddedilmiştir. Aynı zamanda tasfiyesine karar verilmiştir. Daha sonra yapılan açıklamalarla da kalan 14 şirketten 8’inin iradeyi tasfiye yönlendirildiği duyurulmuştur. Toplamda 29 faizsiz konut şirketi tasfiye edildi. Sistemde 6 şirket kalmış oldu.

Tasfiye Edilen Şirketler Hakkında

Yapılan denetimler sonucu ile irtifak taleplerinin reddi ve tasfiye kararı verilen şirketlerin listesi resmî gazetede yayınlanmıştır. Bu şekilde İntibak şartlarını taşımayan ve tasfiye kararı verilen şirketlere BDDK ve tasarruf mevduatı sigorta fonu tarafından tasdik komisyonu atanacağı bildirilmiştir. Aynı zamanda bu liste resmî gazetede yayınlandı bildirilmiştir.

29 Faizsiz Konut Şirketi Tasfiye Edildi Tasfiye Edilen Şirketlerin Listesi Yayınlandı

1- İktisatevim Gayrimenkul AŞ
2- Vizyonevim Gayrimenkul Otomotiv İletişim Pazarlama San. Tic. AŞ
3- Doğruevim Gayrimenkul Organizasyon AŞ
4- Finansevim Gayrimenkul Otomotiv İletişim Organizasyon Paz. San. ve Tic. AŞ
5- Birikimevim Gayrimenkul Organizasyon AŞ
6- Finalevim Gayrimenkul Otomotiv Organizasyon AŞ
7- Yaşamevim Gayrimenkul AŞ
8- HH Aydın Yatırım Holding AŞ
9- İhtiyaçevim Gayrimenkul Oto. İlet. Org. Paz. San. ve Tic. AŞ
10- Varlıkevim Gayrimenkul AŞ
11- İstek Evim Gayrimenkul Oto. Paz. ve Tic. AŞ
Bu listenin devamı aynı şekilde resmi gazetede bulunmaktadır. Bu şekilde şirketler hakkında bilgi sahibi olmak mümkündür. Ayrıca daha fazla bilgi bulmakta mümkündür. 

29 Faizsiz Konut Şirketi Tasfiye Edildi Sistemde 6 Şirket Kladı

BDDK intibak başvurusunda bulunan tasarruf finansman şirketlerinde 6’sı intibak sürecinin devam ettirilmesi ve 8’inin iradi tasfiyeye yönlendirilmesi kararının verildiği durulmuştur. Aynı zamanda söz konusu olan bu 21 şirketin listesi resmî gazetede bugünkü mükerrer sayısında yayımlandı da açıklanmıştır. Kurumlar ve intibak başvurusunda bulunan şirketlerin altını intibak sürecinin devam ettirilmesi ve 8’de iradeyi tavsiye yönlendirilmesi karar verildiği açıklanmıştır.  Bu şekilde söz konusu kararlar tesisi ile yapılan intibak incelemesi kapsamında kurumlarca ulaşılan tespitler ışığında alınmış olmaktadır. Aynı zamanda devam eden süreçte tasarruf sahiplerinin hak ve menfaatlerinin korunması için gerekli tüm işlemler ile ilgili tasfiye komisyonu alınacak olduğu belirtilmiştir.

Bu şekilde 29 faizsiz konut şirketine nasıl tasfiye edildiği hangi şirketlerin bu listeye girdiği ve diğer 6 şirket için hangi karların verildiği hakkında bilgi sahibi olmanız mümkündür. 29 faizsiz konut şirketi tasfiye edildi. Bunun hakkında da bilgi sahibi olmak mümkündür. Aynı zamanda güncel olarak bu haberi takip edebilir ve detaylı bilgilere sahip olabilirsiniz.

Daha fazla güncel haberi için tıklayınız…

Exit mobile version