Kategoriler
Emlak Haberleri

Bulgar ve Yunan vatandaşlarının, Edirne’deki konut yatırımları arttı

Bulgar ve Yunan vatandaşlarının Trakya’daki emlak yatırımları, geçtiğimiz seneye oranla yüzde 50 artış göstermiştir. Döviz kurundaki artışların da etkisiyle Edirne, Bulgar ve Yunan turistlerin gözdesi durumuna gelmiştir. Alışveriş turizmi için bölgeye gelenlerin dışında, Bulgar ve Yunan vatandaşların emlak yatırımları da göze çarpmaktadır.

Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker, Bulgar ve Yunanların emlak alanına yatırımlar yaptığını dile getirmiştir. Ayrıca geçtiğimiz seneye oranla satışların yüzde 50 olduğunu dile getirmiştir. Bunun yanı sıra 2021’in pandemiden dolayı problemli geçtiğini belirtmiştir.

“Yunanistan Vatandaşlarına İyi Satış Yapıyoruz”

Serhat Çeker, kur farklarından dolayı Yunan ve Bulgarların Trakya’dan konut ve arsa satın aldığını belirtmiştir. Ayrıca Çeker şu açıklamalarda bulunmuştur; “2021 Covid-19 salgını dolayısıyla problemli geçmiştir. Kış aylarında kiralık yerler pek hareketli değil. Onların da fiyatları uygun değil. 1 artı 1 konutların fiyatlarının en düşüğü 1.300 TL’den başlamaktadır. Zor bir süreçten geçiyoruz. Kendi mesleğimiz için söylüyorum, arsalarda olsun, arazilerde olsun dolara endeksi gibi gitmeye başlamıştır. Fiyatlar yükseldi ancak bunun dışında satışlarda da zayıflama yaşanmaktadır. Bir de yabancı vatandaşlarımız var. Onların paraları değerli olduğu için, Yunanistan vatandaşlarına iyi satış yapıyoruz.”

“Edirne ve Kırklareli’nde Doğrudan Konut Alımı Yapılamıyor”

“Bulgaristan’dan gelen müşterimiz var. Onlarda biraz problemli bir durum bulunmaktadır. Daha önceden alınan sınır şehirleri arasında mesafe kuralına göre Edirne ve Kırklareli’nde doğrudan konut alımı yapılamıyor. Bu mesafede sınır şehirleri için ortalama 200 kilometrelik bir alanı kapsamaktadır. Ancak Tekirdağ’dan ve Çorlu’dan alabiliyorlar. İnşallah düzelecek diyoruz fakat bu kış biraz problemli geçecek gibi görünüyor.”

“Marketlerde Devamlı Fiyatlar Değişiyor, Konutlarda da Aynı Durumda”

Serhat Çeker, arsa ve konut fiyatlarında artış olduğunu belirtmiştir. Ayrıca 2 artı 1 konutların metrekare birim fiyatının yaklaşık 7.000 TL’yi bulduğunu söylemiştir. Ayrıca “Bulgar vatandaşlar olmasa Edirne’de bizim vatandaşlarımız alışveriş yapacak durumda değil. Marketlerde devamlı fiyatlar değişiyor. Konutlarda da aynı durumda, biz metrekarelik bir konutu maliyetleriyle beraber metrekaresini 4.000 TL’ye geliyordu. 2 artı 1 bir konutun en lüksüne 500.000 TL diyorduk. Geçtiğimiz gün bir konut satışı yaptık. 2 artı 1 konutu pazarlık payıyla beraber 750.000 TL’ye satışını yaptık. Böylece 4.000-5.000 TL dediğimiz metrekare birim fiyatı 7.000 TL’den fazlaya geldi.” ifadelerini kullanmıştır.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…

Exit mobile version