Kategoriler
Emlak Haberleri

Düşük faiz kampanyası ile tarihi rekor

Normalleşme adımları ile birlikte kamu bankalarının düşük oranlı destek kredileri başta olmak üzere sektördeki diğer kampanyalar sayesinde konut satışlarında rekorlar görüldü.

Geçtiğimiz haziran ayında 192 bin adet ile en yüksek haziran ayı konut satışı gerçekleşti. Buna ek olarak 102 bin ipotek satışı yaşandı. Bu rakamlar sonucunda ipotekli satışlarda tüm zamanların en yüksek ipotek satışı görüldü.

Elde edilen istatistik bilgilerine göre haziran ayı içerisinde konut satışları yıllık baz ele alındığında yüzde 209,7 oranında arttı. Konut satışları ise yüzde bin 286,9 yükseldi.

Önceki yılların haziran ayı satışlarına bakıldığında en yüksek satışların 2018 Haziran’da 119 bin olarak kayıtlara geçtiği gözlemlendi. İpotekli satışlarda ise 2019 Eylül’de 57 bin 219 adet ile tüm zamanların rekoru kırılmıştı.

Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Haziran ayı içerisindeki bu rekorların henüz buz dağının görünen kısmı olduğunu belirten Gökhan Taş, “Bu rakamlar, aslında ülkede konutta bekleyen talebin bir ipucu. Nitekim 2002’de yüzde 60’larda olan ev sahipliği oranı şu anda yüzde 58 seviyesinde. Bu rakam eve ihtiyaç duyanların talebinin uygun koşulları beklediğini gösteriyor. Şu anda kirada oturup ev almak isteyen kişi sayısı 4,2 milyon. Dolayısıyla açıklanan haziran rakamları buz dağının görünen kısmı.” dedi.

Exit mobile version