Kategoriler
Emlak Haberleri

Emlak İşletmeciliği adım adım İflasa sürükleniyor

Günümüzde artık gündeme oturan salgın tedbirlere bazı kapanmaları yol açmaktadır. Emlak işletmeciliği de bu kapanmalar nedeniyle iş yerine ara vermek mecburiyetinde kalmıştır. Bu işletmeciler iflasa sürüklemektedir.

Hiçbir Destek Alamadı Açıklaması Emlak işletmecileri Tarafından Duyuruldu 

Salgın tedbirleri sebebiyle Emlak işletmeciliği kapanmıştır. Kapanma mağduru olan dükkan sahipleri hafta sonu hizmet veremeyen işletmeci paketlerinden faydalanmadığını ifade etmiştir. TÜGEM başkanı Hakan Akdoğan bu konu hakkında şu yorumlarda bulunmuştur. Emlak işletmeleri kapanmalar dan dolayı çok büyük mağduriyet yaşamışlardır ve hala yaşamaya devam etmektedirler. Portal üyelikler, kira ödemeleri, personel giderleri, pazarlama faaliyetleri gibi tüm çalışanların devamını sağlayacak gelir tutarı destek verilmediği için sağlanamadı. Aynı zamanda bu açıklamayı yapan Hakan Akdoğan Emlak işletmecileri büyük bir sıkıntılı süreçten geçtiklerini söylemiştir. Bu duruma karşı yetki belgelerini alarak yükümlülüklerini yerine getirme duru hakkında çaba sarf ettiklerini belirtmesi ayrıca dikkat çekmiştir.

Emlak İşletmeciliği Yardım Paketleri Hakkında Konuşuyor

Eksikliklerini tamamlayarak 35 bine yakın işletme yetki belgesi de alınmıştır ancak tapu daireleri belediye hizmetleri kapsamında devam ettiği süreçlerde hizmet sınırlandırmanın yanı sıra destek paketleri dışında da tutulmaları işletmelere zora sokmaktadır. Ayrıca ülkenin ekonomisine önemli katkılar sunan emlak sektörü için acilen destek alınması talebinde bulunulmuştur. Destek geldiği sürece Emlak işletmeciliği ekonomi olarak büyük katkı sağlayacak aynı zamanda tedbirlere uyulduğu içinde salgınla mücadelede herhangi bir sorun teşkil etmeyecektir.

Emlak İşletmeciliği Tarafından Kurallara Uyuyoruz İsyanı 

Sağlık bakanlığının korana dolayısıyla Emlak işletmecileri kısıtlama getirilmiştir. Sosyal hayat çalışma rehberine uygun olarak işletmeciliğini yürütüldüğünü Hakan Akdoğan belirtmiştir. Bu kapsamdaki emlak gösterimi sırasında maske ve mesafe kurallarına zorunlu tutularak uyulduğu söylenmiştir. Servis verilen araçların kişi düzenlemesini riayet ederek koronaya karşı büyük bir önlem alındığı da eklenmiştir. Ayrıca iş yerinde bulunan kişi sayısına da dikkat edildiğini ifade etmiştir. Bu durum karşısında emlak işletmecilerinin bu kurallara uyduğu takdirde açılmasında öne sürmüştür.

Emlak işletmeciliği pandemi sürecinde oldukça sıkıntılı durumlardan geçmektedir. Bunu önlemek amacıyla Hakan Akdoğan konuşma yapmış ve gereken tedbirlerin alındığını dile getirmiştir.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…

Exit mobile version