Kategoriler
Gündem

Fuzul GYO Halka Arz işlemleri tamamlandı

Fuzul Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (Fuzul GYO), 20-21 Temmuz tarihlerinde gerçekleşen halka arzını başarıyla tamamlamıştır. Şirketin halka arz büyüklüğü 817 milyon 554 bin TL olarak gerçekleşmiştir.

Sabit fiyatla talep toplama yöntemini kullanıldı

Fuzul GYO, halka arzında sabit fiyatla talep toplama yöntemini kullanmıştır. Talep toplama sürecine, yurt içi bireysel yatırımcılardan 1 milyon 326 bin 874 adet, yurt içi kurumsal yatırımcılardan 4 bin 748 adet olmak üzere toplam 1 milyon 331 bin 622 adet talep geldi. Şirket, bu taleplerin 1 milyon 326 bin 756 adetini karşıladı.

Fuzul GYO’nun halka arzında en yüksek bireysel katılımcı sayısına ulaşan GYO oldu. Şirketin halka arzında, yurt içi bireysel yatırımcılardan planlanan tahsisat tutarının 3 katı talep geldi. Yurt içi kurumsal yatırımcılardan ise planlanan tahsisat tutarının 4,3 katı talep geldi.

Fuzul GYO’nun halka arz edilen hisseleri, Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da 8,90 TL fiyat ve “FZLGY” kodu ile işlem görmeye başlayacak.

Fuzul GYO Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Akbal, “Halka arzımıza yurt içi bireysel yatırımcılardan planlanan tahsisat tutarının 3 katı, yurt içi kurumsal yatırıcılardan ise yine planlanan tahsisat tutarının 4,3 katı talep geldi ve sonuçta şirketimizin 1 milyon 326 bin 874 yeni ortağı oldu. Bireysel yatırımcının ilgisini çekmek halka arz olan bir şirket için çok önemli. Tüm yatırımcılara ve yeni ortaklarımıza Fuzul GYO’ya gösterdikleri ilgi için teşekkür ediyorum. Yatırımcıların gösterdiği yoğun ilgi bir anlamda bize gösterilen güvenin teyidi. Bu güvene layık olmak için aynı motivasyonla çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Fuzul GYO Hakkında

Fuzul GYO, 1992 yılında kurulan Fuzul Grup’un bir iştirakidir. Şirket, gayrimenkul geliştirme, gayrimenkul yatırımı ve gayrimenkul kiralama faaliyetlerinde bulunmaktadır. Fuzul GYO’nun portföyünde, konut, ticari ve ofis binaları bulunmaktadır. Şirket, Türkiye’nin 10 farklı ilinde faaliyet göstermektedir.

Fuzul GYO, halka arzı ile elde ettiği geliri, yeni gayrimenkul yatırımları, mevcut gayrimenkullerin geliştirilmesi ve kiralama faaliyetlerinin güçlendirilmesi için kullanacaktır. Şirket, halka arz ile daha güçlü bir finansal yapıya kavuşacak ve büyümesini sürdürecektir.

Diğer gündem haberleri için tıklayınız….

Exit mobile version