Kategoriler
Dekorasyon

Mutfak için dekorasyon önerileri

Yaz mevsimi, mutfaktan keyif almanın en güzel zamanlarından biridir. Sıcak havalarda, serin ve ferah bir mutfak, yemek yapmayı ve yemek yemeyi daha keyifli hale getirir. Bodrum Mutfak Mobilya Kurucusu Mustafa Güneri’ye göre yazın mutfaktan keyif almak için yapabileceğiniz bazı şeyler şunlardır:

Açık ve canlı renkler kullanın

Yaz aylarında ferah bir ortam yaratmak için açık renkleri tercih edebilirsiniz. Beyaz ve açık tonlarda mutfak dolapları ve tezgâhlar kullanarak geniş ve ferah bir hissiyat elde edebilirsiniz. Aynı zamanda canlı renkler de yazın enerjisini yaşamanız için büyük olanak tanır. Turuncu, yeşil, mavi ve sarı renklerini kullanarak mutfağınıza canlılık kazandırabilirsiniz. Bu renkli dokunuşlar, mutfakta hemen bir yaz atmosferi yaratacaktır.

Deniz temasını mutfağınızda yaşatın

Yaz mevsimiyle özdeşleşen bir diğer tema da denizdir. Mutfak dekorasyonunda deniz temalı aksesuarlar kullanarak yaz tatilinin serinletici hissini yansıtabilirsiniz. Deniz kabukları, deniz yıldızları, yelkenli tekne figürleri veya deniz taşları gibi dekoratif objeler, mutfak tezgâhınızı veya rafınızı süsleyebilir. Ayrıca, deniz esintisini yansıtan mavi ve beyaz kombinasyonlarını kullanarak deniz atmosferini yakalayabilirsiniz.

Doğal malzemeler kullanın

Mutfak dekorasyonunda doğal malzemelerin kullanılması, davetkar ve doğal bir ortam oluşturmanın harika bir yoludur. Ahşabın doğallığını hissedebileceğiniz mutfak tasarımları, evinizde samimi ve organik bir his yaratmaya yardımcı olacaktır. Mutfak tezgahında kullanabileceğiniz doğal taşlar, sofistike ve şık bir görünüm sağlar. Aynı zamanda dayanıklılığı ile tercih nedeni olan doğal taş malzemeler, mutfaklara zarif bir dokunuş katar.

Açık alanlara bağlantı kurun

Yaz mevsimi, açık hava aktiviteleri için mükemmel bir zaman olduğu için mutfağınızın konforunu açık havada da yaşamanız önemlidir. Bahçe, teras, veranda ve havuz başı gibi alanlarla kolaylıkla taşınan mutfak tasarımları iç mekândan dış mekâna akıcılık sağlıyor. Modüler ve hareketli ürünleriyle her alana taşınabilen mutfak modelleri, evyesinden tezgâhına kadar tüm üniteler açık hava kullanımına uygun şekilde dizayn ediliyor.

Bu önerileri uygulayarak, yaz aylarında mutfağınızda keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Diğer dekorasyon haberleri için tıklayınız….

Exit mobile version