Kategoriler
Emlak Haberleri

FuzulEv uluslararası standartlara ulaşacak

FuzulEv Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal sistem hakkında önemli bilgilendirmelerde bulunmuştur. Akbal, BDDK tarafından 21 faizsiz konut şirketinin tasfiyesinin tasarruf finansman sistemini daha da güçlendireceğini söyledi. Ayrıca vatandaş için riski sıfıra indirmenin gerekli olduğunu açıkladı.

Vatandaş İçin Risk Kalmayacak

Faizsiz, peşinatsız ve kredisiz sistemle vatandaşları konut ve otomobil sahibi yapan Tasarruf Finans Modeli’nde son viraja girilmiştir. Şirketler yasal düzenleme ile devlet kontrolüne intibak sağlamak için nisanda BDDK’ya başvuru yaptı. FuzulEv Yönetim Kurulu Başkanı Akbal başvuru yapan 35 şirketten 35 şirketten 21 şirketin yeterliliği karşılamadığına değindi. Akbal; “Biz FuzulEv olarak 2 yıldan bu yana yasanın çıkması için Hükümet nezdinde görüşmeler yapıyorduk. Çünkü yeterli sermaye gücü ve şeffaflığı olmayan birçok şirket sisteme girmişti. Artık BDDK’nın titiz çalışması ile birlikte bizim gibi güçlü ve şeffaf şirketler intibaka hak kazanacak. Böylece vatandaş için de risk kalmayacak” diye konuştu.

Nisan ayında BDDK’ya tasarruf finansman şirketlerinden başvuru yapılmıştır. 39 şirketten 23’ü tek başına, 39 şirketin 12si ise 5 şirket çatısı altında birleşerek toplam 35 şirket intibak başvurusu yaptı. BDDK, başvuruda bulunan 35 şirketten 21’inin Resmi Gazete’de tasfiyesine karar verdi. Başkan Akbal, Tasarruf Finansman Modeli’nin Türkiye için çok değerleri olduğunu söyledi. Ayrıca devletin bu sebeple BDDK intibak sürecinde çok titiz olduğunu belirtti. BDDK’nın onayını alamayan şirketlerin elenmesi, yalnızca ülkemizi değil dünya piyasalarında da Tasarruf Finansman Modeli’ne olan itibarın artacağını söyledi.

Uluslararası standartlar gözetiliyor

Başkan Akbal, BDDK intibak sürecine başvuruda bulunan şirketlerin titizlikle incelendiğini ve uluslararası standartlara uygun olanlarla sürecin yürütüleceğini ifade etti. Ayrıca Akbal, “Devlet yetkilileri şirketlerin her alanda sürdürülebilirliğine baktılar. Böylece 21 şirketin devam edemeyeceğine karar verdiler. Bankalar gibi sınırlı sayıda güçlü firma ile yola devam etmek gerekti. Bunu sağlayamayan arkadaşlarımız tasfiye sürecine girecekler. Kalan güçlü ve şeffaf firmalar ile süreç devam edecek. Bu firmalarla tasarruf finansman modeli, uluslararası standartlara ulaşmış olacak” diye söyledi.

350 bin katılımcının yüzde 10’u tasfiye olan şirketlerde

Akbal, Tasarruf Finansman Modeli’ne dahil olan 350 bin katılımcının yüzde 10’unun tasfiye olan firmalar bünyesinde olduğunu açıkladı. Ayrıca Akbal, “Tasfiye edilen firmalardaki müşteri sayısı sadece yüzde 10 civarında. Ayrıca söz konusu tasfiye edilen şirketler yeni olduğu için vatandaşların bunlara çok fazla ödeme yaptıklarını düşünmüyoruz. BDDK’nın bu tasfiye edilen şirketlerdeki müşterileri, yola devam edecek güçlü şirketlere yönlendirmesi söz konusu olabilir. İlerleyen günlerde detaylar netlik kazanacaktır.” diye ifade etti.

Diğer proje haberleri için tıklayınız…

Exit mobile version