Kategoriler
Emlak Haberleri

İngiliz Konut Sektörü Büyüme Gerçekleşiyor

İngiliz konut sektörü 2021 yılının haziran ayında son 24 yılın en sert yükselişini kaydetmiştir. Ülkedeki inşaat sektöründe satın alma yöneticileri endeksi 2020 yılının haziran ayında 66,3 oranında yükselme gerçekleştirmiştir. Mayıs ayında inşaat sektörü PMI verilerinde 1997 yılının haziran ayından beri en sert yükselişi kaydetti.

İngiltere’de Konut Sektöründe Yükselen Veriler

Öncü verilerinde kabul eden bu veriye göre de 50 seviyesinin üstü sektörel büyüme, bu seviyenin altı ise daralma olarak kabul edilmektedir. İngiltere’nin eylül ayının sonuna kadar devam eden bu emlak işleri vergisinde getirilen muafiyet salgın döneminde konut sektörünü canlandırmıştır. Vergi muafiyeti 500 bin sterlin değerindeki konutun yaklaşık 15 bin sterline denk gelmesi demektir. Verilerine göre ülkedeki konut fiyatları 2021 yılının mayıs ayında yıllık bazda yüzde 10,9 oranında artış göstermiştir. Son 7 yılın en hızlı artışını bu şekilde gerçekleştirmiştir. Bu şekilde İngiliz konut sektöründeki yükseliş hakkında detaylı bilgi sahibi olmak mümkündür.

İngiliz Konut Sektörü Şahlandı

Ülkedeki emlak işlem vergisine getirilen muafiyet konut sektörünü canlandırdı. Konut fiyatları mayıs ayının yıllık bazda yüzde 10,9 artışı ile son 7 yılın en hızlı artışın yaşandığı belirlenmiştir. Bu şekilde İngiliz konut sektörü bugüne kadar en yüksek verilerini kaydetmiş bulunmaktadır. Sektörün durumu gittikçe anlamaktadır. Aynı zamanda bu konu hakkında Jon Cunliffe bazı açıklamalarda bulunmuştur. Konut fiyatlarının insanların gelir artışından daha hızlı artması belirgin bir tepsi olduğunu söylemiştir. Bu şekilde bunun ekonomide büyük bir oranda artışa yol açtığını belirtmiştir. Ayrıca gerekli alınan önlemler ile konut piyasası canlanmış ve oranlarda artış gerçekleşmiştir.

Bu şekilde İngiliz konut sektörü hakkında detaylı bilgi sahibi olmak mümkündür. Ayrıca incelenmesi açısından ve yeni gelen verileri de bilme açısından bu konu hakkında detaylı bir inceleme gerçekleştirebilirsiniz.

Daha fazla güncel haber için tıklayınız…

Exit mobile version