Kategoriler
Ekonomi

İnşaat maliyet endeksi yükseldi

Türkiye İstatistik Kurumu, her ay inşaat maliyet endeksini açıklıyor. Diğer aylarda olduğu gibi 2020 yılı Şubat ayı için de Türkiye İstatistik Kurumu tarafından inşaat maliyet endeksi açıklandı.

Yapılan açıklamalara göre söz konusu olan inşaat maliyet endeksi bir önceki ay olan Ocak ayına göre artış gösterdi. Aynı artış bir önceki yıl olan 2019 yılının aynı ay endeksleri ile karşılaştırıldığında da görüldü.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan istatistiklere göre söz konusu olan inşaat maliyet endeksi Ocak ayına göre Şubat ayında yüzde 0,15 oranında yükseldi. Aynı inşaat maliyet endeksi, geçen yılın Şubat ayına göre ise yüzde 8,49 oranında artış gösterdi.

Aylık baza bakıldığında malzeme endeksinde yüzde 0,36 oranında artış gözlemlendi. İşçilik endeksi 0,25 oranında azalırken geçen yılın aynı oranına göre malzeme endeksi yüzde 4,94 oranında arttı. Bahsi geçen işçilik endeksi ise geçen yılın aynı ayına göre yüzde 16,07 yükseldi.

İnşaat Maliyet Endeksi yüzde 0,22 arttı

Bina inşaatı maliyet endeksine bakacak olursak bir önceki aya göre şubat ayı içerisinde yüzde 0,22 oranında yükseldi, ek olarak geçen yılın aynı ayına göre de yüzde 8,67 oranında arttı.

Malzeme Endeksi yüzde 0,51 arttı

2020 yılının Ocak ayına göre malzeme endeksi yüzde 0,51 oranında yükseldi. İşçilik endeksi ise 0,33 oranında azaldı. Yıllık oranlara bakmak gerekirse malzeme endeksi yüzde 5.14 oranında artarken işçilik endeksi de yüzde 15,99 oranında arttı.

Exit mobile version