Kategoriler
Emlak Haberleri

İnşaat Sektörü az katlı ve bahçeli projelere yöneliyor

Pandemi dönemi ve depremler ile birlikte gayrimenkul trendleri farklılaştı. Daha önceden yüksek katlı binalar, hatta kule tipi konut inşaatları bir hayli fazlaydı. Ancak pandemi nedeni ile bu tercihler de değişti. Vatandaş artık az katlı ve bahçeli konutları tercih etmektedir. Bundan dolayı İnşaat Sektörü de artık az katlı ve bahçeli projelere ağırlık vermeye başlamışlardır.

Pandemi döneminde tüketici talepleri farklılaşınca sektörlerde de önemli değişimler olmuştur. Bunun sonucunda gayrimenkul sektöründe de yatırımcılar az katlı binaları tercih etmeye başlamışlardır. Ayrıca geniş, bahçeli ve yeşil alanı çok olan projelere de ağırlık vereceklerdir.

İnşaat Sektörü yeni projeleri ortaya atıldı

Yatırımcı tercihlerinin değişmesiyle birlikte yeni projeler ortaya atılmıştır. Bu tercihler dikkate alınarak hayata geçirilmeye başlandı. Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, bahçeli, balkonlu ve geniş yeşil alanlı konutlara talebin yükseldiğini söylemişti. Bunun sonucunda Başkan, bu konutların payının yüzde 20’den yüzde 50’lere ulaşacağına dikkat çekti. Böylece İnşaat Sektörü hakkında değerlendirme yaptı. Ayrıca Başkan Özyurt; “Önümüzdeki dönemde daha butik, bol yeşil alanlı, geniş bahçeli, yatırımcılara izole yaşam ortamı sunacağımız projeler geliştirmeye odaklanacağız.” diye konuştu.

Az katlı konutlara talep arttı

Mesa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu da söz konusu sektör hakkında açıklamalar yaptı. Başkan Boysanoğlu, gayrimenkul sektöründe talebin az katlı konutlara yöneldiğine dikkat çekti. Ayrıca son zamanlarda daha az katlı konutlara gösterilen ilginin sonucu olarak projelerine olan taleplerin artığını söyledi.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…

Exit mobile version