Kategoriler
Emlak Haberleri

İstanbul Beykoz ilçesinde konut fiyatları yükseldi

İstanbul Beykoz ilçesine bağlı olan Çavuşbaşı Mahallesi’nde imar problemleri çözüme ulaşmasının ardından konut fiyatları yükseldi. Sabah gazetesi haberine göre; bölgede en küçük oranlarla imar planlarına izin çıktı. Tapuları 6 sene önce teslim edilen arazilerin planları da 2b kanununa göre bu kapsamda bitiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un birkaç gün önceki Beykoz Belediyesi ziyareti sonrasında planlar hakkında açıklamalar yapmıştı.

İstanbul Beykoz metrekare fiyatları 2500 TL’ye yükseliyor

Murat Kurum açıkladığı planlarla uzun zamandır bekleyen arsa fiyatlarını da hareketlendirmiştir. Beykoz’da uzun zamandır metrekare fiyatları az durumdadır. Bu durumda gayrimenkul uzmanı Serdar Kar, Karlıtepe ve Çavuşbaşı bölgesinde plan tarihinin netleşmesiyle birlikte fiyatların yüzde 30 yükseldiğini söylemiştir. Ayrıca Serdar Kar, “Beykoz’un tapuları 6 yıl önce alındı. Metrekare fiyatları 1500 liraya yükselirken, şu anda 2500 liraya yükselmesi bekleniyor. Ruhsat aşamasına geçildiğinde arsa metrekare fiyatları 5000 liraya kadar yükselecek. Bu bölgede emsaller çok düşük olacağı için yoğunluk beklenmiyor. Çavuşbaşı’nda plan alanına giren arsalarda, oturum alanlarının da çok düşük düzeyde kalması bekleniyor.” diye konuştu.

Uzun zamandır imar bekleyen gayrimenkul yatırımcıları ve ilçe sakinlerinin karar plan çıktıktan sonra bir kısmının elindeki arsaları satacağını söyleyen Kar, “Artık konut projelerini gerçekleştirecek aktörler sahada kalacak, yatırımcıların bir kısmı satış yaparak çıkacak. Bu da bölgede yeni bir gayrimenkul ve fiyat hareketliliği getirecek” dedi.

İstanbul Beykoz ilçe sakinleri ve gayrimenkul yatırımcıları uzun süredir imar bekliyorlardı. Kar, plan kararı çıktıktan sonra bir kesimin elindeki arsaları satacağını açıkladı. Ayrıca Kar, “Konut projelerini hayata geçirecek aktörler sahada olacak, yatırımcıların bir kısmı satış yaparak çıkacak. Bu durum bölgede yeni bir gayrimenkul ve fiyat canlılığı getirecek.” şeklinde konuştu.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…

Exit mobile version