Kategoriler
Proje Haberleri

İzmir’de konut satışları arttı

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2019 yılına ait Eylül ayı konut satış raporlarını açıkladı. Söz konusu olan konut satış rakamlarına göre İzmir ili, Türkiye’deki en çok konut satışı yapılan üçüncü il oldu. İzmir ilindeki en yüksek konut satışları ise Buca ilçesinde gerçekleşti. Buca ilçesini Karşıyaka, Torbalı, Çiğli, Karabağlar, Menemen ve Bornova ilçeleri takip etmekte.

Açıklanan satış rakamlarına göre İzmir’de gerçekleşen konut satışlarında artış gözlemlendi. Söz konusu olan açıklamalara göre eylül ayı içerisinde İzmir ilinde yüzde 42 oranında bir artış meydana geldi. Toplamda 8 bin 830 adet konut satıldı.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) elde ettiği verilere göre geçen yılın aynı ayında İzmir ilinde 6 bin 207 konut satışı olmuştu. Satılan konutlardan 2 bin 887 tanesi ilk defa satıldı. İpotekli konut satışları ise 2019 yılının Eylül ayında 3 bin 981 olarak gerçekleşmiş durumda.

Belirlenen satış rakamlarına göre İstanbul 23 bin 265 konut satışı ve %15,8 ile birlikte en yüksek paya sahip olmuş durumda. Satış sayılarına göre İstanbul’u 14 bin 906 konut satışı ve %10,1 pay ile Ankara, 8 bin 830 konut satışı ve %6 pay ile İzmir izledi. Konut satış sayısının düşük olduğu iller ise sırasıyla 19 konut ile Hakkari ve Ardahan, 75 konut ile Şırnak oldu.

 

Exit mobile version