Kategoriler
Emlak Haberleri

Kaş ve Kalkan’da Kiralık Villalar Patlama Yaşıyor

Antalya; büyük otelleri, tatil köyleri ve turizm tesisleriyle ülkemize gelen turistlerin yüzde 30-35’ini tek başına ağırlamaktadır. Salgınla beraber kiralık villalar konusunda daha çok pay almaya başlamıştır. Kaş ve Kalkan, sakin, huzurlu ve izole bir biçimde tatil yapmak isteyenler için ideal yerlerdir. Dolayısıyla bu bölgeler en çok tercih ettikleri bölgelerdir. Bu bölgedeki villaların yaklaşık olarak haftalık kiralama bedelleri ekstra konfora göre; 7 bin TL ile 50 bin TL arasında değişmektedir. Sunulan hizmetler arasında jakuzi, sauna, hamam, ısıtmalı açık ve kapalı havuz, barbekü bulunmaktadır. Bunun yanı sıra sinema salonu, otopark, internet, oyun salonu ve Fitness odası bulunmaktadır.

Kiralık villa tatil konsepti Avrupa’da çok fazla yaygın durumundadır. Salgın dönemiyle beraber ülkemizde de yükselişe geçmiştir. Antalya, 6 ay süren uzun sezonu, 630 km’lik uzun kıyı şeridi, eşsiz doğası ve tarihi dokusuyla dikkat çeken illerimizdendir. Ayrıca dünyanın her yerinden ülkemize turist getiren bir çekiciliği bulunmaktadır. Antalya, daha çok her şey dahil hizmet veren olağanüstü tesisleriyle çok fazla talep görmektedir. Salgın dönemiyle beraber baş başa ya da kalabalık ailelerin kendilerine özel, sakin, huzurlu ve izole tatil yapmalarını sağlayan kiralık villalar ile de çok sayıda talep görmektedir.

Standart bir villanın haftalık kiralama bedeli 7 bin TL ile 10 bin TL arasında değişmektedir 

Kaş ve Kalkan, Antalya’da kiralık villa denince akla ilk gelen tatil bölgeleridir. Okulların kapanması ve Kurban Bayramı tatili sebebiyle villa rezervasyonların yüksek sayıda artış görülmektedir. Denge Değerleme Bankalar ve Finansal Kuruluşlar Genel Müdür Yardımcı Latif Aksoy konu hakkında açıklamalar yapmıştır. Aksoy, bölgede birçok villanın tamamen turizm amaçlı olarak yapıldığını söylemiştir. Ayrıca haftalık veya aylık olarak kiralanmakta olduğunu ifade etmiştir. Aksoy, “Kaş ve Kalkan’da özel ve izole tatil hizmeti veren villalar sangının da etkisiyle çok fazla tercih edilmeye başlanmıştır. Bölgede tatil severlere çok sayıda çeşitli imkân sunan farklı özelliklere sahip villalar bulunmaktadır. Misal, 3 odalı, açık havuzlu, Amerikan mutfaklı, bahçeli, denize 1-2 kilometre mesafede, ortalama 90-120 metrekare büyüklüğünde villalar bulunmaktadır. Bu villanın haftalık kiralama bedeli 7 bin TL ile 10 bin TL arasında değişmektedir.” şeklinde konuşmuştur.

Sunduğu konfor, villaların fiyatlarına da yansıyor

Aksoy, özellikle kalabalık aileler ve gruplar için kiralık villalar daha hesaplı tatil imkânı sunduğunu belirtmiştir. Ayrıca Aksoy, “Kiralık villalar, sunduğu imkana göre fiyatlarda değişiklik göstermektedir. Jakuzi, sauna, hamam, ısıtmalı açık ve kapalı havuz, barbekü, sinema salonu, otopark, internet, oyun salonu ve Fitness odası gibi özelliklere sahip 200 ile 300 metrekare aralığındaki villaların haftalık kiralama bedelleri 40 bin TL ile 50 bin TL arasında değişmektedir.” demiştir.

 Salgın sonrası metrekare satış fiyatları 10 bin TL ile 15 bin TL’ye kadar yükseldi

Kaş ve Kalkan, diğer turizm bölgelerine göre sakinliği ve sessizliğiyle huzurlu bir tatil imkânı sunmaktadır. Bu sebeple başta İngilizler, sonrasında Avrupalı turistlerin en tercih ettiği bölgelerin başında gelmektedir. Son zamanlarda Türk turistlerin ilgisi de artmış durumdadır. Ayrıca bölgede yabana atılmayacak derecede yerleşik yabancı nüfusu da bulunmaktadır. Denge Değerleme’nin yaptığı tespitlere göre; salgın, yaz-kış yaşama konseptine uygun bu bölgede gayrimenkul fiyatlarında artışa sebep olmuştur. Salgın öncesinde Kaş ve Kalkan’da, konutların yaklaşık birim satış fiyatları 5 bin TL/metrekare ile 10 bin TL/metrekare aralığındaydı. 2021 itibariyle 10 bin TL/metrekare ile 15 bin TL/metrekare aralığında alıcı bulmaya başlamıştır.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…

Exit mobile version