Kategoriler
Emlak Haberleri

Konut fiyatları ilçe ilçe artış gösteriyor

Emlak platformu Hepsiemlak’ın açıkladığı Haziran 2021 emlak endeksi verilerine göre bayram tatili öncesi Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerindeki yazlık yerlerde talep ve fiyat artışları dikkati çekmektedir. Ayrıca Hepsiemlak Haziran 2021 Emlak endeksi sonuçları açıklanmıştır. Buna göre hem satılık hem de kiralık konutlar da aylık ve yıllık değişim rakamları tüketicilerden gelen talebi ortaya koymuştur. Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinde satılık konut fiyatları yıllık fazla değişiminde yüzde 78 ile İzmir-Seferihisar ile ilk sırada yerini almıştır. Seferihisar’ı yüzde 69-54 arasında değişimler ile Muğla-Fethiye, Antalya-Serik, İzmir-Urla, Aydın-Didim, Muğla-Bodrum, Muğla-Milas, İzmir-Çeşme, Antalya-Döşemealtı ve Aydın-Kuşadası takip etmektedir.

Kiralıklarda Balıkesir Edremit İlk Sırada Yerini Alıyor

Kiralık konutlar da ortalama metrekare bir önceki yıla oranla fiyat artışına bakılmıştır. Balıkesir Edremit’te fiyatları bir yılda 10 bin liradan 26 liraya yükselmiştir. Ayrıca bu yükselişle birlikte yüzde 35’lik bir artış göstermiştir. Yüzde 83’lük artışın yaşandığı Aydın Kuşadası’nda fiyatlar bir yıl içerisinde 15 liradan 28 liraya yükselmiştir. Antalya Konyaaltı’nda yüzde 63 ile Muğla Bodrum yüzde 62 ile İzmir-Çeşme yüzde 55 ile Antalya Alanya’da yüzde 53 ile yüzün üzerinde artışın gerçekleştiği illerin başında gelmektedir.

Konut Fiyatları Bakımından Kiralık Konutlarda Yıllık Değişimler

Kiralık konutların ortalama metrekaresi bir önceki yıla göre artış yaşamıştır. Fiyat artışına bakıldığında Muğla’da fiyatlar bir yıl içerisinde 41 liradan 77 liraya yükselmiştir. Aynı zamanda bu yükseliş yüzde 90 oranındadır. Yüzde 60’lık artışın yaşandığı Mersin’de fiyatlar bir yıl içerisinde 12 liradan 19 liraya kadar yükselmiştir. Ortalama metrekare fiyatı 11 lira olan 17 liraya kadar yükselen Balıkesir’de yüzde 50’nin üzerinde artışın gerçekleştiği illerin başında gelmektedir. Ayrıca Hatay’da yüzde 46’lık bir fiyat artışı gerçekleşmiştir. Hatayı yüzde 46-30 arasında artışı ile Çanakkale, İzmir, Aydın, Antalya, Yalova ve Tekirdağ takip etmektedir.

Bu şekilde konut fiyatlarının 6 il ve ilçeler hakkında detaylı bilgi sahibi olmak mümkündür. Ayrıca bu yerler tatil bakımından oldukça ilgi görmektedir. Ancak fiyat artışı bakımından da oldukça fazla artış yaşamışlardır. Daha fazla detaylı bilgi almak da mümkündür.

Daha fazla güncel haber için tıklayınız…

Exit mobile version