Kategoriler
Emlak Haberleri

Konut piyasasının en değerli il ve ilçeleri belli oldu

Gayrimenkul piyasasının nabzını tutan Hepsiemlak emlak endeksine göre en değerli il ve ilçeler belli olmuştur. Yapılan araştırmaya göre konut piyasasının en değerli il ve ilçeleri belli olmuştur. Ayrıca son bir ay içerisindeki satılık konutlarda ortalama metrekare fiyatlarının artış gösteren iller belirlenmiştir.

Türkiye Konut Piyasasındaki Değerli İl ve İlçeler Açıklandı

Türkiye’nin uzman emlak platformu olan Hepsiemlak ülke genelindeki verilerden oluşturduğu Haziran 2021 emlak endeksini açıklamıştır. Bu veriler ile emlak sektöründeki son bir ayda sergilediği performansı masaya yatırmıştır. Buna bağlı olarak açıkladığı verilere göre satılık konut fiyatlarında en çok artış gösterildiği illerin başında yüzde 5 ile 10 arasında Hatay, Aydın, Muğla, Balıkesir, Çanakkale, Antalya, İstanbul, İzmir, Manisa ve Zonguldak gelmiştir. Geçtiğimiz aylarda olduğu gibi konut fiyatlarında en çok artış gösteren yerler Deniz kıyılarındaki iller olması dikkat çekmiştir.

Konut piyasasının en değerli il ve ilçeleri belli oldu

Emlak fiyatlarında yaşanan yükseliş ile endeks verileri ilçelerdeki satılık konut fiyatlarının hareketliliğini ortaya çıkarmıştır. Türkiye genelinde alıcısının son 1 ay içerisinde en çok kazandıran ilçelerin başında yüzde 10 ve yüzde 24 arasındaki artışla Başakşehir ilçesi gelmektedir. Aynı zamanda Gaziosmanpaşa, Bakırköy, Bayrampaşa ve Maltepe ilçeleri de bunları takip etmektedir. İzmir’in Foça ilçesi, Muğla’nın Milas ilçesi, Balıkesir Karesi ilçesi, Hatay Defne İlçesi ve Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde yükselişe geçen ilçeler arasındadır.

Bu şekilde Hepsiemalk verilerini açıklamak mümkündür. Ayrıca sizler de sadece 1 Haziran 2021 emlak endeksini inceleyebilirsiniz. Bu şekilde il ve ilçelerdeki konut piyasasının değerini öğrenebilir ve buna göre ev tercihinde bulunabilirsiniz.

Daha fazla güncel haber için tıklayınız…

Exit mobile version