Kategoriler
Ekonomi Gündem

Muhafazakâr Parti avroyu yükseltti, dolar düştü… 13 Aralık döviz kurları

Bugün dolar/TL aşağı yönlü hareket ederken avro ve sterlin yükseldi. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) faiz indirimi kararının açıklanmasının ardından döviz kurları düşüşe geçti. TCMB’nin kararının ardından lira varlıklara olan talepte artış gözlemlendi.

Ancak kurların aşağı yönlü sınırlı hareketinden sonra dolar/TL 5,80 seviyelerine döndü. Ardından tekrar aşağı yönlü seyir izleyen dolar kuru, 12 Aralık’ı 5.7892 seviyesinde kapattı.

Bugün dolar kuru aşağı yönlü hareketle işlem görmeye başlarken 5,77 seviyesine kadar düştü. ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşına ilişkin olumlu olarak nitelendirilen gelişmelere paralel olarak ABD Başkanı Donald Trump’ın Çin’le büyük bir anlaşmanın olacağını ifade etmesi dolar/TL’nin 5,76 seviyelerine kadar gevşemesini sağladı. 

Dolar/TL’de teknik açıdan 5,73 seviyesinin destek konumunda olduğunu belirten analistler, 5,81 seviyesinin direnç konumu olarak hesaplandığını kaydetti.

Avro da yükseldi

Bugün euro kurunda, dolar kurunun aksine yükseliş görüldü. Önceki kapanışta 6.4496 liradan işlem gören avro/TL, saat 15.00 sıralarında 6,47 seviyelerinde bulunuyor. GCM Yatırım, euro kurunun yukarı yönlü hareketini İngiltere’de sandık çıkışı anketlerinin Muhafazakâr Parti’nin farklı şekilde önde olduğunu göstermesinin sebep olduğunu kaydetti.

Avroda 6,41 liranın destek konumunda olduğu; 6,51 liranın direnç konumunda olduğu belirtildi.

Perşembe gününü 7.6333 liradan kapatan İngiliz sterlini ise bugün en yüksek 7,8128 liraya ulaştıktan sonra aşağı yönlü hareket etti. Sterlin/TL’de ise 7.63 ile 7.5125 seviyelerinin destek konumu; 7.85 ile 7.94 seviyelerinin direnç konumun olarak belirlendiği kaydedildi.

Muhafazakâr Parti parlamentoda tek başına çoğunluğu sağlarken sterlin/euro paritesi geçtiğimiz yılın mayıs ayından beri en yüksek seviyeye çıktı. Sterlin karşısındaki euro, yüzde 2.25 oranındaki değer kazancıyla 1,1170 seviyelerine ulaştı.

Dolar kaç TL? 13 Aralık Cuma

Dolar kaç TL? Doların aksine yukarı yönde hareket eden euro ve sterlin kurları ne kadar? Doviz.com’dan edinilen bilgilere göre saat 15.22’den itibaren döviz kurları yaklaşık olarak şöyle;

Dolar 5,79 lira, euro 6,47 lira, sterlin 7,75 lira seviyelerinden işlem görüyor.

 

Exit mobile version