Kategoriler
İhaleler Toki Haberleri

Toki 28 ildeki arsaları açık artırma ile satıyor

Türkiye Cumhuriyeti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı olan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), arsaları satışa sunmaktadır. Söz konusu arsalar konut, ticaret, sanayi, turizm tesis alanı, akaryakıt istasyonu, depolama alanı, sosyal kültürel tesis ve plansız niteliktekidir. Söz konusu arsaları Toki açık artırma yöntemiyle satışa çıkaracaktır. Bu arsalara sahip olmak isteyenler, yüzde 35 peşinat ve 48 ay vade imkanından yararlanabileceklerdir.

28 İldeki 503 Arsa Açık Artırmayla Satışa Sunuldu

TOKİ, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi Türkiye’nin önemli illerinin de aralarında bulunduğu toplam 28 ildeki 503 arsayı açık artırmayla satışa sunmaktadır. Bu arsaların toplam büyüklüğü yaklaşık olarak 2.879.106 metrekaredir. Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Diyarbakır, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Osmaniye, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Uşak ve Van illerinde bulunan bu 503 arsa, açık artırma yöntemiyle satılacaktır.

Açık Artırma Tarihleri ve Detayları

Açık artırma, 18-19 Temmuz 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecektir. İki günlük süre boyunca yapılacak olan açık artırmalar, 10.30 saatlerinde iki ayrı oturum halinde gerçekleştirilecektir. TOKİ İstanbul Hizmet Binası ve Ankara Çankaya Bilkent Otel, açık artırmaların gerçekleştirileceği yerler olarak belirlenmiştir. Ayrıca, tekliflerin internet üzerinden de “www.emlakmuzayede.com.tr” adresinden verilebileceği bildirilmiştir.

Yüzde 35 Peşinat ve 48 Ay Vade İmkanı

Arsaların alıcıları, konut, ticaret, sanayi, turizm tesis alanı ve akaryakıt istasyon alanları gibi çeşitli niteliklere sahip arsalara yüzde 35 peşinat ve 48 ay vade seçeneğiyle sahip olabileceklerdir. Ayrıca, arsalar KDV’den muaf şekilde satılacaktır.

İllere Göre Satış Detayları

TOKİ’nin açık artırma yöntemiyle satışa sunduğu arsalar arasında farklı illerde bulunan çeşitli alanlar yer almaktadır. Adana’da konut, Ankara’da konut, ticaret, özel sağlık tesis alanı; Antalya’da konut, ticaret ve yol alanları; İzmir’de turizm, sosyal tesis, günübirlik turizm tesis ve konut alanları; İstanbul’da konut, konut dışı kentsel çalışma alanları ve özel sağlık tesis alanları bulunmaktadır. Konya’da küçük sanayi tesis alanları ile et ve süt ürünleri entegre tesis alanları; Kocaeli’de sanayi depolama; Mersin’de ise plansız arsalar satışa sunulmuştur.

Satışla İlgili Detaylı Bilgilere Ulaşmak

TOKİ tarafından gerçekleştirilen bu açık artırma ile ilgili daha fazla bilgiye “www.toki.gov.tr” ve “www.emlakmuzayede.com.tr” internet adreslerinden ulaşabilirsiniz. Ayrıca, satışla ilgili sorularınız için 0 212 608 15 00 numaralı telefondan da destek alabilirsiniz.

Diğer Toki haberleri haberleri için tıklayınız…

Exit mobile version