Kategoriler
Toki Haberleri

TOKİ’nin indirim kampanyasına 3 kat fazla katılım

TOKİ tarafından borcunu ödeyip tapusuna hemen sahip olmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için düzenlenen yüzde 22 indirim kampanyasına katılım bir önceki indirim dönemine göre 3 kat arttı.

TOKİ‘nin borcunu ödeyip tapusuna hemen sahip olmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için düzenlediği ve başvuruları 18 Ekim tarihinde sona erecek olan yüzde 22 indirim kampanyasından şu ana kadar 12 bin 78 kişi faydalandı.

Kampanyaya katılım ekonomide yaşanan olumlu gelişmeler ve faizlerin düşmesiyle birlikte bir önceki döneme göre büyük artış gösterdi. Bir önceki dönemde kampanyadan 4 bin 755 konut ve iş yeri alıcısı yararlandı, bu dönemde düzenlenen kampanyadan ise şu ana kadar 12 bin 78 kişi yararlandı.

Kampanyaya, bütün borç bakiyesini kapatamayacak durumda olan vatandaşlar da başvurabiliyor. Vatandaşlar, borç bakiyesinin yüzde 25’inden az olmamak şartıyla yaptıkları peşin ödemelerde yüzde 22 indirim kampanyasından yararlanabilme olanağına sahip durumda bulunuyor.

Borcunun hepsini kapatamayan 1305 konut ve iş yeri alıcısı da yaptıkları peşin ödemelerle TOKİ‘nin indirim kampanyasından faydalandı.

Buna ilaveten kampanyadan faydalananların yaklaşık olarak yüzde 60’ı borçlarını banka kredisi kullanmadan kişisel tasarrufları ile kapattı.

Herhangi bir borcu olmamalı

Başvuruda bulunmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarının TOKİ‘ye ödemekle yükümlü oldukları herhangi bir aidat ve emlak vergisi gibi borcunun bulunmaması gerekiyor.

Kampanyadan, satışları 2018 yılının haziran ayının sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksiti 2018 yılı haziran ayı sonuna kadar başlamış olan konut ve iş yerleri sahipleri faydalanabilecek. Taksit sayısı 12 ay ve daha az kalan projeler ise indirim kampanyası kapsamına dahil edilmedi.

Kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları, Gayrimenkul Satış Sözleşmesi’ni imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi kullanabilme olanağına sahip.

Exit mobile version