Kategoriler
Emlak Haberleri

Türkiyedeki Konut Ortalama Fiyatlarındaki Artış

Konut ortalama fiyatlarındaki artış bu yıl fazlalaşmış ve şehir şehir ayrılmıştır. TÜİK rakamlarına göre nisan ayında 95 bin 863 adet daire satımı gerçekleştiği belirtilmiştir. Türkiye’nin genelinde konut satış fiyatlarının yıllık değer işte bu durumda %31,7 olduğu belirlenmiştir.

Genel Artış 3 Bin 113 Lira Oldu

Bu rakama göre konut satışları bir önceki aya göre yüzde 13,8 oranında düşüş gerçekleştiği belirtilmiştir. Geçen yılın sonuna göre %124,1 artış gösterildiği de söylenmiştir. Aynı zamanda endeksa verilerine göre ise nisan ayı sonu itibariyle Türkiye genelindeki konuş artışları yıllık olarak %31,7 oranında olduğu söylenmiştir.

Konut Ortalama Fiyatlarındaki Artış Dolayısı ile Emlak Sektörü

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme ve lokaysan analizi platformu verilerine göre ise bu artışlar nisan ayı sonu itibari ile başlamıştır. Aynı zamanda Türkiye genelindeki konut ortalama fiyatlarındaki artış sonucu daire satış fiyatlarındaki değerlendirmeleri yüzde 31,7 oranında etkilemiştir. Ayrıca Türkiye geneli konut ortalama metrekare fiyatı ise bu bilgilere göre 3 bin 113 TL olarak belirlenmiştir. Aynı zamanda ortalama konut fiyatları 404 bin 690 olarak gerçekleştiği de bu durumda söylenebilir.

Konut Ortalama Fiyatlarındaki Artış ile Ev Satış Sayıları

Konut satışları İstanbul genelinde 19 bin 260 konut olarak söyleyebilir. Bunun istatistikler veriler ise bu sayılara göre yüzde 20,1 olarak söylenebilir. En yüksek paya sahip olduğu da bu şekilde belirlenebilir. Ayrıca satış sayılarına göre İstanbul 9 bin 126 konut satışı gerçekleştirmiştir ve yüzlü 9,5 pay ile Ankara 5505 alış satışı gerçekleştirerek yüzde 5,7 pay ile İzmir’i takip etmektedir.

Konut Ortalama Fiyatlarındaki Artış Muğla-Aydın ve Antalya’da Görünmektedir

En fazla konuş satışının gerçekleştiği illeri sizlere sıralayacak olursak Muğla-Aydın ve Antalya’dan söz edebiliriz. Muğla’daki konut fiyatlarında son 1 yılda yüzde 62,9 oranında artış gösterildiği söylenmektedir. Ortalama konut metrekare satış fiyatı ise 7 bin 771 lira olarak belirlenmiştir. Buna göre ortalama konut satış fiyatı bu durumda 897 bin lira olmuştur. Aydın’daki bu yıllık değer artış da %55,5 oranında olduğu söylenebilir. Ortalama konut metrekaresi ise 4 bin 169 liradır. Ortalama konut satış fiyatı bu durumda 513 bin 940 lira olmuştur. Aynı şekilde Antalya’da da bu gibi artışlar söz konusudur.

Konut fiyatlarındaki Türkiye genelindeki değişiklikler kişilere etkilemekte ve metrekare fiyatı olarak da değişiklik göstermektedir.

Daha fazla güncel haber için tıklayınız…

Exit mobile version