Kategoriler
Emlak Haberleri

Yabancıya konut satışı piyasayı canlandırdı

Golden Sign Kurucu Ortağı Gül Gül, yabancılara satılan konutlarda bütün zamanların rekorunun kırıldığını hatırlattı. Ayrıca iç sektördeki sakinlik döneminde bu satışın oldukça değerli olduğunu söyledi. Gül “Yabancıya satışta sene sonu hedefi olan 50 bin sınırı şimdiden açılmıştır. İç isteğin neredeyse durma noktasına geldiği zamanlarda yabancıya satış önemlidir. Bu sebeple, bu rakamlar sektörü canlandırdı” dedi.

Gül Gül :Yabancılara satılan konutlarda rekor kırıldı

Golden Sign, gayrimenkul değerler hususunda dünya çapında yatırımcılara yatırım danışmanlığı hizmeti vermektedir. Firma ortaklarından Gül Gül, yabancılara yapılan konut satışında kasımda bütün zamanların rekorunun kırıldığını hatırlattı. İç sektördeki durgunluk döneminde bu satışın piyasaya can suyu olduğunu söyledi. Ayrıca iş kadını, zorlu şartlara rağmen gayrimenkul piyasasının geçmiş senelerdeki satış rakamlarını korumak adına elinden geleni yaptığını kaydetti. Yabancı yatırımcının yüksek getiri sağlayabileceği merkezlere odaklandığını da belirtti.

Gül Gül, yabancı yatırımcı bakımından döviz yükselişinin büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Son yıllarda başta İstanbul olmak üzere tüm Türkiye’nin yabancı yatırımcının yoğun talebiyle karşı karşıya kaldığını belirtti. Gül, konuya ilişkin açıklamasında “Son TÜİK verilerine göre; yabancılara yapılan konut satışı, Kasım’da geçen senenin aynı döneminde göre %48,4 yükselerek 7 bin 363 oldu. Bu rakam bütün zamanların yıllık rekoru olarak kayıtlara geçti. Bu dönemde Türkiye’den en çok konutu İranlılar, Iraklılar, Ruslar, Afganistanlılar, Kazaklar ve Kuveytliler aldı. Ayrıca Alman ve ABD vatandaşları da ciddi miktarda alım yaptılar.

50 bin barajı aşıldı

Sene sonu hedefi olan 50 bin baraj geçilmiştir. İç isteğin neredeyse duraklama noktasına geldiği zamanlarda, yabancıya satış çok büyük önem taşımaktadır. Bu sebeple bu rakamlar piyasayı canlandırdı” dedi. Ayrıca, piyasanın yabancıya konut satışı hizmetinin “hizmet ihracatı” kapsamında değerlendirilerek desteklenmesini beklediğini hatırlattı. Böyle bir durumda da 2025  yılında yıllık 20 milyar dolarlık gayrimenkul ihracatı hedefi sunan sektörün bu hedefinin gerçekleşmesinin hayalde kalmayacağını ifade etti.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…

Exit mobile version