Kategoriler
Proje Haberleri

Yazlık konutlar bir yılda yüzde 15 kazandırdı

Havaların ısınmasıyla birlikte yazlık konutlara olan talep arttı. Hem tatil hem de yatırım amaçlı konut satın almak isteyenler Ege ve Akdeniz Bölgesi’ne ilgi gösteriyor.

Yazlık konutlar, geniş fiyat aralıklarıyla dikkat çekiyor. 50 bin TL’ye de 30 milyon TL’ye de konut bulabilmek mümkün. Yatırımcılar özellikle Ege ve Akdeniz Bölgelerindeki konutları tercih ediyor. Özellikle Muğla alıcılardan yoğun ilgi görüyor. Muğla’daki yazlık konutlar 250.000 TL’den 2 milyon TL’ye kadar uzanan fiyatlara sahip. Muğla’da Bodrum ve Fethiye öne çıkıyor. Antalya’daki yazlıklar 190 bin TL taban fiyatından alıcı bulabiliyor. Antalya’nın en çok dikkat çeken ilçeleri de Kaş ve Konyaaltı.

Aydın cazip fırsatlar sunuyor

Aydın da yazlık piyasasında ön plana çıkan illerden. Kentteki yazlıklar ortalama 100 bin liradan satılıyor. Kuşadası, Didim ve Söke; en çok tercih edilen yerlerin arasında bulunuyor.

Yazlık konutlar listesinde fiyat olarak başı İzmir çekiyor. Karşıyaka ve Narlıdere’de yazlık konut fiyatları 4 milyon TL’ye kadar çıkıyor. İzmir’in ardından Muğla ve Antalya geliyor. Bodrum’da yazlık fiyatları ortalama 2 milyon TL. Bodrum’u Antalya izliyor. Antalya da 1,5 milyon TL ortalamaya sahip.

Kiralıklar da yoğun ilgi görüyor

Kiralık yazlık evler de satılıklar gibi ilgi görüyor. Antalya’da 5 bin liraya kiralık yazlık bulabilmek mümkün. Antalya’nın ardından Muğla geliyor. Bodrum, Marmaris, Datça ve Milas da yoğun ilgi görüyor. Bu bölgelerde 5.000 TL’de 20.000 TL’ye kadar kiralık konut bulabilmek mümkün. Aydın’da satılık yazlık ev fiyatları kadar kiralık yazlık ev fiyatları da uygun. Kuşadası ve Didim’de ortalama 2.500 TL’ye yazlık kiralanabiliyor.

Tatil lokasyonlarında bulunan konutlar, geçen 1 yıllık sürede alıcısına yüzde 15’e varan oranda kazanç sağladı. Fiyatların stabil seviyede seyretmesi bu dönemi konut yatırımı için uygun kılıyor. Yazlık evlerde en hızlı satılan konutların 300 bin TL bandında. Kiralıklar ise 1500 TL.

Exit mobile version