Kategoriler
Gündem Sağlık SonDakika

Kovid-19 Tablosu: Vakalar artıyor hastaların durumu ağırlaşıyor

Aktif vaka sayısında 243 kişilik artış kaydedildi. Türkiye’deki mevcut koronavirüs hastası sayısı, 12 bin 190 kişiye çıktı. Dünkü artış 281’di. Ayrıca, Kovid-19 salgınına yakalanan 12 kişinin daha durumu, ağırlaştı. Durumu kritik olan hasta sayısı, 668 kişiye çıktı.

Vakalar arasında zatürre görülme oranında ise yüzde 0,2 seviyesinde azalma görüldü. Testi pozitif çıkan kişiler arasındaki zatürre görülme oranı, yüzde 7,6 seviyesinde oldu.

Vakalar binin üzerinde seyrediyor

Bayram öncesinde düşüş gösteren aktif vakayla yatay seyirde izleyen yeni vakalar, bayram sonrasında yükseliş eğilimine girdi. Kurban Bayramından önce binin altında gelen yeni vaka sayısı, binin üzerine çıksa da yükselişini sürdürüyor.

Dün bin 226 kişi olan yeni vaka sayısı, 67 bin 214 teste karşılık bin 256 oldu. Son 24 saatte 21 kişi daha yaşamını yitirdi. Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan 15 Ağustos Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu’na göre bu süre içerisinde iyileşenlerin sayısı da 992 kişi olarak kayda geçti.

“En yüksek tanı sayısı”

Verileri değerlendiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni vaka sayısında son 45 günün en yüksek rakamının geldiğini belirterek durumu ağır olan hastaların genelinin risk grubunda yer aldığını bildirdi.

Sağlık Bakanı Koca, “SON 45 GÜNÜN en yüksek pozitif tanı -yeni hasta- sayısına ulaştık. Kritik göstergemiz olan Ağır Hasta sayısı, genellikle risk grubunda olup hastalığa yakalananlar ile artıyor. Yeni hasta sayısını, ağır hasta sayısını, can kayıplarını birlikte azaltalım.” ifadeleriyle yurttaşlara yönelik tedbir çağrısını yineledi.

Vakalar 250 bine dayandı

Türkiye’deki yeni sayılarla birlikte yükselişi hız kazanan toplam vaka sayısı, 250 bine dayandı. Bakanlık tarafından yayımlanan 15 Ağustos Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu’na göre 5 milyon 659 bin 286 teste karşılık 248 bin 117 vaka tespit edildi.

Öte yandan hayatını kaybedenlerin sayısı da 6 bine yaklaştı. Tablo’da 5 bin 955 kişinin salgından dolayı yaşamını yitirdiği belirtildi. Virüse karşı bağışıklık kazanan vaka sayısı ise 229 bin 972 kişi oldu.

Taşınmaz Haber