Kategoriler
Emlak Haberleri

1050 Konutlar Projesi kentsel dönüşüm kapsamında gündeme getirildi

1050 Konutlar Projesi ismiyle öne çıkması beklenen kentsel dönüşüm projesinde yeniden birleşildi. İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği olarak da bilinen İMSİAD, çalışmalarına kaldığı yerden devam ediyor. İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Bursa Akademik Oda Başkanları’nı dernek merkezinde ağırlayarak kentsel dönüşüm konusunu hep birlikte ele aldılar.

1050 Konutlar Projesi için ortak kararlar alınıyor

Düzenlenen toplantıya; Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Başar Bulut, Jeoloji Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Engin Er, Makine Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Fikri Düşünceli, İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak katıldı. Diğer isimler arasında; Peyzaj Mimarları Bursa Şube Başkanı Necla Özkaplan Yörüklü, İç Mimarlar Odası Şube Başkanı Nur Gül Arslan, Çevre Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Sevim Yürüten, Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek vardı. Bununla birlikte Mimar Şenol Şimşek, Bursa Sorumlu Emlak Danışmanları Derneği (BURSED) Başkanı Rıdvan Hasırcı ve İMSİAD üyeleri de göze çarpmaktadır.

Toplantıda, 1050 Konutlar kentsel dönüşüm ve ulaşım projeleri hakkında bilgilendirmede bulunan Başkan Mustafa Andıç ve Taahhüt Komisyonu Başkanı İbrahim Cem Oflaz; kentsel dönüşümün özellikle ülke ekonomisi, kent ve sektör açısından oldukça değerli olduğunu ifade ettiler. Kentsel dönüşüm projesinin “1050 Konutlar Projesi” adını alması gerektiğini düşünerek detaylı bilgilere yer verildi.

Kentsel dönüşümle birlikte Bursa değer kazanacak

Projede ilgili hazırlıkları bizzat yürüttüklerini bildiren Andıç, konutların muhakkak dönüşmesi gereken bir bölgede yer aldığı konusunda hem fikirde olduklarını belirtti. Ancak gerçekleştirilmesi beklenen projenin Bursa’nın kendi dinamikleriyle yapılmasının doğru olacağı aktarıldı. Bu nedenle Bursa’daki mimarların, müteahhitlerin, mühendislerin, taşeronların ve sanayici ile malzeme satıcılarının bir arada, aynı hedefler doğrultusunda çalışması gerekiyor. Bursa’nın birçok başka sektörde de değerli olduğunun altını çizen Andıç, inşaat konusunda kentin kendine yeterli geldiğinden bahsetti. İMSİAD Üyesi müteahhitler olarak, işlerinin bina inşa etmekten ibaret olduğunu bildiren Başkan, yine de insanların hayatlarına dokundukları bilincini kaybetmediklerini söylemiştir.

Bilinçli müteahhitler bir araya geldi

1050 Konutlar Projesi özellikle dar gelirli vatandaşların mağdur edilmemesi adına öne çıkarılacak. Ayrıca mahalle dokusunun bozulmaması için büyük gayretlerin gösterileceği, yine mahalle kültürünün aynı kişilerce yaşatılacağı bildirildi. Şu anda bölge sakinlerinin sosyoekonomik durumlarını gözetim altında bulunduklarını söyleyen İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, 2018 yılında artan inşaat maliyetlerine rağmen vatandaşların yanında olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Projenin bölgeye değer katacağı, ancak ekonomik anlamda herhangi bir güçlük çıkarmayacağı bildirilmiştir. Toplantıda kamusal alanları sağlama özelliğine sahip olan bölgenin Akpınar Mahallesi olduğunun bilgisi paylaşıldı. Şehrin kentsel dönüşüm projesi kapsamında sürekli hataya sürüklendiği süreçte, yeni bir hataya daha sebep verilmeyeceği sözleri ise dikkat çekti.

Benzer haberlere göz atmak için tıklayınız.