Kategoriler
Toki Haberleri

2022 Toki sosyal konut projesi detayları belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı ardından “Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz” cümlesi ile merak uyandırmıştır. Merakla beklenen Toki konut projesi hakkındaki ayrıntılara haberimizin devamındadır.

TOKİ tarafından geliştirilen proje ile dar gelirli vatandaş korunacaktır. Bununla birlikte konutların taksiti düşük, vadesi uzun olacaktır. Konut fiyatları, TOKİ’nin öncülüğünde sürdürülecek bu projeyle düşecek mi, dar gelirli vatandaşlar kira öder gibi kendi evlerinde oturabilecekler mi? Evlerin taksitleri ne kadar olacak? Kaç tane konut üretilecek? Tüm bu sorunların cevaplarına haberimizin devamından ulaşabilirsiniz.

Toki Konut Projesi hakkında detaylar belli oldu

Habertürk’ten Bülent Aydemir’in haberine göre; “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın programına göre 17 Eylül’de açıklayacağı projeyle ilgili bürokratlar, ‘Bu rakamlar, müjde niteliğinde olduğu için Cumhurbaşkanımız açıklayacak’ diyerek soruların cevaplarını detaylandırmadılar. Aydemir;” Ulaştığım bazı verileri ve ayrıntıları sizinle paylaşmak istiyorum.” dedi.

Piyasada çok uçuk rakamlar görülmüş olsa da TOKİ, bütün kapasitesini zorlayarak ve devlet kurumlarından da destek alarak 2 yılda acil olarak 200.000 ile 300.000 aralığında konut üretmeyi planlamaktadır. 2 yıllık hedef ortalama 250.000 konut… Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 ile 10 yıllık konut hedefini de 17 Ekim tarihinde paylaşacaktır.

Konut fiyatları, 3 artı 1 daire için Türkiye genelinde ortalama 800.000 ile 900.000 TL olacaktır. Ancak bu fiyatlar biraz yukarı yönlü seyredebilir. Konut vadeleri ise 10 yıldan başlayıp 15 yıla kadar devam edecektir. Taksitlerin daha düşük olması için vade süreleri bazı projelerde 15 yıldan fazla olabilir. Bu duruma siyasi irade karar verecektir.

Söz konusu konut projesi için hedef kitle dar gelirli ve oturacak konutu bulunmayan aileler olmaktadır. Aylık geliri 14.000 TL’den düşük olan vatandaşlar, bu konutlara başvurabilecekler. Konutların taksitleri metrekaresine göre 2.000 ile 3.000 TL’den başlayacaktır. Ayrıca konut taksitleri, memur maaş artışlarına endeksli olacaktır. Konutların borcu bitene kadar satış yapılması mümkün olmayacak. Bununla birlikte ticari amaçlarla konutların alınıp satılmasına engel olacak önlemler alınacaktır.”

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…

Exit mobile version