İstanbul baraj doluluk oranı 6 Ağustos 2026 verileri İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından açıklanmıştır. Yaz aylarında yağışların azalmasıyla birlikte barajlardaki su seviyeleri yakından takip edilmektedir. Ayrıca güncel verilere göre İstanbul’a su sağlayan barajların ortalama doluluk oranı yüzde 53,04 olarak ölçülmüştür.
İstanbul Baraj Doluluk Oranı 6 Ağustos 2026 Verilerine Göre Yüzde Kaç Oldu?
İstanbul’un baraj doluluk oranı 6 Ağustos 2026 verilerine göre genel doluluk seviyesi yüzde 53,04 olarak açıklanmıştır. Bununla birlikte bazı barajlarda su seviyesinin yüzde 30’un altına gerilediği görülmektedir. Özellikle yaz mevsiminde artan su tüketimi ve yağış miktarındaki azalma nedeniyle baraj seviyelerinde düşüş yaşanmaya devam etmektedir. Ayrıca İSKİ tarafından paylaşılan güncel veriler, İstanbul’un su kaynaklarındaki son durumu ortaya koymaktadır.
İSKİ Güncel Baraj Doluluk Oranlarını Paylaştı
İSKİ tarafından açıklanan verilere göre İstanbul’a su sağlayan barajlardaki doluluk oranları şu şekilde sıralanmıştır:
- Ömerli Barajı: %75,73
- Elmalı Barajı: %85,00
- Darlık Barajı: %71,16
- Alibey Barajı: %52,83
- Büyükçekmece Barajı: %47,76
- Terkos Barajı: %44,59
- Sazlıdere Barajı: %30,74
- Istrancalar Barajı: %32,84
- Kazandere Barajı: %26,78
- Pabuçdere Barajı: %21,80
Bunun yanı sıra Elmalı ve Ömerli barajları en yüksek doluluk oranına sahip su kaynakları arasında yer almaktadır.
Bazı Barajlarda Doluluk Oranı Kritik Seviyelere Yaklaştı
Güncel verilere göre bazı barajlarda doluluk oranı yüzde 50 seviyesinin altında kalmıştır. Ayrıca bazı su kaynaklarında yüzde 30 seviyesinin de altına inilmiştir.
Dikkat çeken barajlar şu şekilde açıklanmıştır:
- Pabuçdere Barajı: %21,80
- Kazandere Barajı: %26,78
- Sazlıdere Barajı: %30,74
- Istrancalar Barajı: %32,84
- Terkos Barajı: %44,59
- Büyükçekmece Barajı: %47,76
Bu nedenle özellikle yaz aylarında su tüketiminin bilinçli şekilde sürdürülmesi önem taşımaktadır.
İstanbul’da En Yüksek Doluluk Oranına Sahip Barajlar Hangileri?
İSKİ verileri incelendiğinde bazı barajların ortalamanın üzerinde su seviyesine sahip olduğu görülmektedir. Bununla birlikte bu barajlar İstanbul’un su arzı açısından önemli katkı sağlamaktadır.
En yüksek doluluk oranına sahip barajlar şunlardır:
- Elmalı Barajı: %85,00
- Ömerli Barajı: %75,73
- Darlık Barajı: %71,16
- Alibey Barajı: %52,83
Ayrıca bu barajlar, mevcut verilere göre şehir genelindeki ortalamanın üzerinde doluluk oranını korumaktadır.
İstanbul baraj doluluk oranı 6 Ağustos 2026 verilerine göre genel doluluğu yüzde 53,04 olarak açıklanmıştır. Ayrıca Elmalı Barajı yüzde 85 ile en yüksek doluluk oranına sahip olurken, Pabuçdere Barajı yüzde 21,80 ile en düşük seviyede yer almıştır. Yaz aylarında yağışların azalması nedeniyle barajlardaki su seviyeleri hem vatandaşlar hem de ilgili kurumlar tarafından yakından izlenmeye devam etmektedir.
