Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Okullara 30 Bin Güvenlik Personeli Alımı Yapılacak! Başvurular İŞKUR Üzerinden Başlayacak

Okullara 30 bin güvenlik personeli alımı için hazırlıklar başladı. İŞKUR üzerinden yapılacak başvurularla 81 ilde görevlendirilecek personel, yeni eğitim yılında okul güvenliğini güçlendirecek.

Okullara 30 bin güvenlik personeli alımı için hazırlıklar başladı. İŞKUR

Okullara 30 bin güvenlik personeli alımı için yeni bir uygulama hayata geçirilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında 81 ilde görevlendirilmek üzere 30 bin güvenlik personeli istihdam edilecektir. Ayrıca başvuruların İŞKUR üzerinden alınacağı belirtilmiştir.

Okullara 30 Bin Güvenlik Personeli Alımı Ne Zaman Yapılacak?

Yeni uygulamanın 14 Eylül 2026 tarihinde başlayacak eğitim öğretim yılıyla birlikte devreye alınması planlanmaktadır. Ayrıca görevlendirilecek personelin okul giriş ve çıkışlarında aktif olarak görev yapacağı açıklanmıştır. Bununla birlikte alım süreci üç bakanlığın ortak çalışmasıyla yürütülecektir.

Başvurular İŞKUR Üzerinden Alınacak

Protokol kapsamında başvuru süreci İŞKUR tarafından yürütülecektir. Ayrıca yayımlanacak ilanların ardından şartları taşıyan adaylar başvurularını gerçekleştirebilecektir.

Başvuru sürecinde;

  • İlanlar İŞKUR üzerinden yayımlanacaktır.
  • Başvurular çevrim içi olarak alınacaktır.
  • Şartları sağlayan adayların başvuruları değerlendirilecektir.
  • Kontenjanlar illere göre belirlenecektir.

Bunun yanı sıra başvuru tarihleri ve şartlarının resmi ilanlarla duyurulması beklenmektedir.

Kontenjanlar Okulların İhtiyacına Göre Dağıtılacak

Görevlendirmelerin her il için aynı sayıda yapılması planlanmamaktadır. Ayrıca kontenjanların okul ve bölge ihtiyaçlarına göre belirlenmesi öngörülmektedir.

Değerlendirmede;

  • Öğrenci sayısı,
  • Okulun bulunduğu bölge,
  • Güvenlik ihtiyacı,
  • Fiziki koşullar

esas alınacaktır. Böylece güvenlik ihtiyacının yüksek olduğu okullara öncelik verilmesi hedeflenmektedir.

Güvenlik Soruşturması ve Mülakat Süreci Nasıl İşleyecek?

Adayların güvenlik soruşturmaları İçişleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecektir. Ayrıca işe alım mülakatları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülecektir. Bununla birlikte gerekli değerlendirmelerin tamamlanmasının ardından görevlendirme işlemleri yapılacaktır.

Görevli Personel Okullarda Hangi Görevleri Üstlenecek?

Yeni güvenlik personeli, okul giriş ve çıkışlarında aktif görev alacaktır. Ayrıca öğrenci, veli ve ziyaretçi hareketliliğinin daha etkin şekilde takip edilmesi sağlanacaktır.

Görev kapsamında;

  • Okul giriş ve çıkışları kontrol edilecektir.
  • Şüpheli kişi ve durumlar tespit edilecektir.
  • Gerekli durumlarda okul yönetimi bilgilendirilecektir.
  • İhtiyaç halinde kolluk kuvvetlerine bildirim yapılacaktır.
  • Güvenlik risklerinin önlenmesine katkı sağlanacaktır.

Bunun yanı sıra okul çevresindeki güvenlik tedbirlerinin de güçlendirilmesi amaçlanmaktadır.

Okul Girişlerinde Güvenlik Kontrolleri Artırılacak

Yeni uygulamayla birlikte okul girişlerinde uygulanacak güvenlik tedbirleri genişletilecektir. Ayrıca gerekli görülen durumlarda el dedektörü kullanılarak çanta ve kıyafet kontrolleri yapılabilecektir.

Bu uygulamayla birlikte;

  • Kesici ve delici aletlerin,
  • Ateşli silahların,
  • Tehlike oluşturabilen diğer materyallerin

okul içerisine sokulmasının önlenmesi hedeflenmektedir.

Yeni Sistem Öğretmenlerin Güvenlik Yükünü Azaltacak

Hayata geçirilmesi planlanan uygulama, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan 7 Basamaklı Okul Güvenliği Modeli kapsamında uygulanacaktır. Ayrıca fiziki güvenlik ve erken uyarı sistemlerinin daha etkin hale getirilmesi amaçlanmaktadır. Bununla birlikte öğretmenlerin güvenlikle ilgili sorumluluklarının azaltılması ve eğitim faaliyetlerine daha fazla odaklanmalarının sağlanması hedeflenmektedir.

Okullara 30 bin güvenlik personeli alımı, yeni eğitim öğretim yılı öncesinde okul güvenliğini artırmaya yönelik en kapsamlı adımlardan biri olarak öne çıkmaktadır. Ayrıca başvuruların İŞKUR üzerinden alınması, güvenlik soruşturmalarının İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülmesi ve görevlendirmelerin ihtiyaç önceliğine göre yapılması planlanmaktadır.

Google Tercih Edilen Kaynaklar
Taşınmaz Haber’i kaynaklarınıza ekleyin
Haberlerimizi Google’da uygun olduğunda daha sık görmek için bizi tercih edilen kaynak olarak seçin.
Kaynaklara ekle