Kategoriler
Emlak Haberleri Manşet

Ev arayanların çoğunluğunu kadınlar oluşturdu

Geçtiğimiz yılın 4. Çeyrek Kira Endeksi‘ne göre; kiralık daire arayanların çoğunluğu kadınlardan oluşuyor.

Dördüncü çeyrekte kiralık konut arayanların yüzde 57’sini kadınlar oluştururken yüzde 43’ünü erkekler oluşturdu. Verilere göre kiralık daire arayanların çoğunluğu 25 yaş ile 34 yaş aralığı oldu. Endekse göre aralarında genç yetişkinlerin de bulunduğu 25 yaş ile 34 yaş grubundan dördüncü çeyrekte toplam ev arayanların yüzde 31’ini oluşturdu.

Yüzde 24 oranıyla 35-44 yaş grubunu oluşturan kısım, 25-34 yaş grubunu takip etti. Verilere göre 45 yaş ile 54 yaş aralığında bulunanlar kiralık ev arayanların yüzde 16’sını oluştururken kiralık daire arayanlardan 55 yaş ile 64 yaş aralığına sahip olanlar ise yüzde 14 oranını oluşturdu.

İstatistiklere göre; tamamını genç yetişkinlerin oluşturduğu 18 ile 24 yaş aralığı ve yaşlıların oluşturduğu 65 ve üzeri yaş grubunun bu paydaki oranı ise yüzde 7 olarak kayda geçti.

Kiralık evler en çok Kadıköy’de arandı

Hürriyet Emlak ve Endeksa.com‘un iş birliğiyle hazırlanan 4. Çeyrek Kira Endeksi‘ne göre aramalar arasında en çok Kadıköy’deki kiralık evlere bakıldı. İstanbul’un Kadıköy ilçesini Ankara takip etti. Arama sayıları arasında ikinci sırada yer alan ilçe Çankaya oldu.

Çankaya’yı İstanbul’un Beylikdüzü ilçesi; Beylikdüzü’nü ise aynı ilin Üsküdar ilçesi takip etti. 

İstatistiklere göre en çok 1+0 stüdyo tipindeki daireler görüntülendi. Bu dairelerin ortalama kirasının bin ile bin 500 lira arasında olduğu tespit edildi. Ayrıca, 1 oda ve 1 salon ile 2 oda ve 1 salon daire tiplerinin ortalama kirasının da bin ile bin 500 lira arasında bulunduğu kaydedildi. Öte yandan 3 oda ve 1 salon tipindeki dairelerin 2 bin 500 lira ile 5 bin lira arasında olduğu belirlendi.

Üsküdar’dan sonra en çok talep edilen ilçe iş merkezlerine yakınlığıyla bilinen Kâğıthane olarak kayda geçti. Kâğıthane’yi Şişli takip ederken Şişli’yi Bahçelievler; Bahçelievleri de Sarıyer izledi. Sarıyer’in ardından Esenyurt geldi.