Kategoriler
Gündem

Adalar’daki Faytonları İBB alacak

Faytonlar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından satın alınacak. Adalar’daki faytonların ulaşım aracı olarak kullanılmaması için Belediye, fayton başı 300 bin lira ödeyecek. Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, ilçedeki birkaç faytonun sembolik olarak kalabileceğini ancak konunun sonradan değerlendirmeye alınacağını kaydetti.

İBB‘nin ocak ayındaki ilk meclis toplantısında faytonlu atlar gündeme geldi. Toplantıda toplu taşımacılıkta kullanılan at ve araçlarıyla birlikte tescilli fayton plakalarının satın alınmasıyla ilgili Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün teklifi değerlendirildi. İlgili komisyona gönderilen teklif, dün de İBB Meclisi‘nde tekrar değerlendirilmeye alındı. Komisyon raporunda fayton başına 250 bin lira ödenmesini uygun gören rapor, Meclis’te 300 bin liraya çıkarıldı.

Erdem Gül, Meclis’e teşekkür etti

Komisyonun sunduğu ilgili raporda “25 Aralık 2019 tarihli İl Trafik Komisyonu kararı uyarınca, Adalar Belediyesi tarafından tescil edilmiş olan ve Adalar ilçesinde taşımacılık faaliyetinde kullanılan, araçlarıyla birlikte toplam 277 adet tescilli fayton plakasının adedinin 250.000 TL bedelle İBB Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından, sahipliği Tek Tırnaklı Hayvan Kimlik Belgesiyle belirlenen atların adedinin 4.000 TL bedelle(fayton başına en fazla 6 at) Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü tarafından satın alınması ve ulaşım hizmetinin UKOME tarafından belirlenecek sayıdaki elektrikli araçla yapılması uygun görülmüştür.” ifadeleri kullanıldı.

Gazete Duvar’ın haberine göre Meclis, ilçedeki faytonların satın alınmasını oy birliğiyle kabul etti. Fayton başına 300 bin lira ödeneceği kaydedildi. İlçe Belediye Başkanı Erdem Gül, Meclis üyelerine teşekkür konuşması gerçekleştirdi. Birkaç faytonun sembolik olarak Adalar’da kalabileceğini belirten Gül, ancak bunların ulaşım aracı olarak kullanılmayacağını dile getirdi. 

Atlara eziyet edildiği şeklinde algı var

Faytoncuların atlara eziyet ettiğine dair algı oluştuğunu belirten Erdem Gül, bu algının itibarsızlaştırmaya yol açtığını kaydetti. İlçedeki faytonculuk işini yapan esnaf kitlesinin dört kuşak boyunca faytonculukla uğraştığını dile getiren Adalar Belediye Başkanı, o esnafların da aileleri olduğunu, esnaflarla dayanışma içerisinde olunması gerektiğinin altını çizdi. Adalar’daki atların ilçeden çıkarılacağını, ancak, hayvan haklarına uygun bir şekilde yaşaması için çalışılacağını söyledi.