Kategoriler
Ekonomi Konut Kredisi

Akbank indirimli konut kredisi

Konut kredisi faiz oranları yüzde 1 oranının altına düşerken bankalarda konut kredilerini çeşitlendirdi. Sabit faizli konut kredisi, indirimli konut kredisi, kentsel dönüşüm kredisi, konut tamamlama kredisi gibi farklı kredi türleri bankalar tarafından sunuluyor.

Akbank müşterilerine konut kredisi ile ilgili farklı seçenekleri sunuyor. Banka müşterilerine Kentsel Dönüşüm Kredisi, İndirimli Konut Kredisi, Sabit Faizli Konut Kredisi, Ara Ödemeli Konut Kredisi, Yeni Evim Konut Kredisi, Dönemsel Ödemeli Konut Kredisi, Balon Ödemeli Konut Kredisi ve Artan Ödemeli Konut Kredisi gibi bir çok kredi fırsatı sunuyor.

Biz bu kredi türlerinden biri olan İndirimli Konut Kredisi seçeneğini inceleyeceğiz.

İndirimli Konut Kredisi ne demek?

Belli bir miktarda birikmiş parası olanlar için avantajlı bir ödeme seçeneği olarak görülüyor. Kullanılacak olan kredinin belli bir miktarını peşin ödeyip kalan miktarı ise daha düşük taksitlerle ödeme yapma fırsatı sunuyor.

Kredinin özellikleri neler?

Peşin faiz, kredi miktarının yüzde 1 ile yüzde 5’i arasında oluyor. Ödenecek olan peşin faiz tutarına göre kullanılacak kredinin faiz oranı değişiyor. Buna göre kredi faizini siz belirleyebiliyorsunuz. Kalan vade boyunca sabit faizle ödeme imkanı elde etmiş oluyorsunuz. Böylece aylık taksit ödemeleri de değişmemiş oluyor.

İndirimli Konut Kredisi kimler için uygun?

Belli mir miktar nakit parası olan ve faizi peşin olarak ödeyebilen kişiler için uygun olacaktır. Faizi pein ödeyince taksit ödemeleri de daha düşük olmuş oluyor.

Konut Kredisi kullandırımında istenen belgeler nelerdir?

Konut kredisi kullanmak isteyen vatandaşlar konut kredisine başvuracakları zaman bazı evrakları hazırlamaları gerekiyor. 

*Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaportun aslı ve fotokopisi.
*Son döneme ait su / elektrik / doğalgaz / telefon faturası veya ikametgah belgesi (Faturalar kişinin kendi adına düzenlenmiş olması gerekiyor)
*Gelir durumunu gösterir belge;
Ücretliler, maaş bordrosu veya net maaş tutarını gösteren iş yerince onaylı belge almaları gerekiyor.
Serbest Meslek Sahipleri, vergi levhası olması gerekiyor.
Şirket Ortakları, vergi levhası veya Ticaret Sicil Gazetesi’nde yer alan kuruluş ilanı fotokopisi olması gerekiyor.
*Gayrimenkul Geliri Beyan Edenler, taşınmazın tapusunun aslı ve fotokopisi gerekiyor.
*Emekliler için, hesap cüzdanı gerekiyor.
*Satın alınacak taşınmaza ait tapu fotokopisi ve yapı kullanım izin belgesi olması gerekiyor.

Exit mobile version