Kategoriler
Ekonomi Emlak Haberleri Gündem

Alanya emlak piyasası pandemi dolayısıyla düşüş yaşıyor

Günümüzde bütün sektörleri etkisi altına alan en çok emlak sektörünü yaralamıştır. Alanya emlak pandeminin etkisi altına girmiştir. Kent konut fiyatlarını yaklaşık olarak yüzde 15 oranında arttığı gözle görülmektedir. Bu emlak sektöründe nisan ayında yatırımcıların toparlanmasını sağlayan şehir Antalya oldu. Hürriyet Emlak Nisan 2021 Emlak endeksine göre yaptığı açıklamada satılık konut fiyatlarında Antalya’da yüzde üç artışı yaşandığını söyledi. Antalyalı ev sahipleri gayrimenkul değer kazandığını değer kazandığı bu durumda anlaşılmaktadır.

Alanya’daki Emlak Sektöründe Hareketlenmeler

Antalya’nın emlak sektörü adına yüzde 3 artış yaşanması emlak sektörü tarafından olumlu karşılanmıştır. Antalya’nın lideri ise Alanya olarak kabul edilmektedir. Alanya’daki daire fiyatları yüzde 5 ile 15 arasında artış göstermiştir. Alanya’yı Döşemealtı, Muratpaşa, Konyaaltı ve Kepez izlediği de görülmektedir. Alanya’da konut satışlarının artması sebebiyle emlakçılar memnun olmuş ve yerli ve yabancı müşterilere özellikle müstakil ve villa tarzındaki evlerin satışını gerçekleştirmişlerdir.

Alanya Emlak Fiyatları Artış Nedenleri

Alanya emlakta bu yüzdelik olarak fiyatlarının artış nedenleri genel olarak neredeyse bütün sektörlü etkisi altına alan koronavirüsten dolayıdır.  Koronavirüs dolayısı ile pandemiler oluşması vatandaşları rahat yaşayabilecekleri küçük sahil kentlerine yerleşme isteği yaratmış. Bu durumda emlak sektöründe bu gibi evlerde fiyat artışına neden olmuşlardır. Alanya’nın emlak sektörü temsilcileri pandemi döneminde emlak sektöründe gerileme değil de aksine ilerleme olduğunu ifade etmişlerdir. Bu konut fiyatlarındaki artışın nedeni ise kurdan kaynaklı olduğunda söylemişlerdir.

Alanya Emlak Pandemi Dolayısı ile Gayrimenkul Sektöründe Artış

Pandemi nedeniyle konut fiyatlarındaki artış gözle görülür bir şekildedir. Alanya Emlak Komisyoncuları Derneği başkanı olan Kerim Balıktay bu konu hakkında açıklama yapmıştır. Yabancılarla birlikte yerli alımlarda artmıştır. Alanya’daki konut fiyatları yüzde 5 ve 15 arasında artış göstermiştir. Pandemi nedeniyle sektörde gerileme alması beklenirken aksine ilerleme yaşanması beklenirken aksine ilerleme kat edilmiştir. İnsanlar bu salgın nedeniyle daha çok sahil kenarlarında ev almak istemektedir. Genellikle ikinci ev almak için Alanya’yı tercih ediyorlar diye açıklamasını sürdürmüştür.

Bu şekilde Alanya’daki emlak sektöründe patlamanın yaşanmıştır. Antalya’nın liderinin Alanya olduğunu da detaylı bir şekilde anlayabilirsiniz.

Daha fazla güncel haber için tıklayınız…