Kategoriler
Gündem

Altın fiyatları düştü! Düşüş sürebilir… 4 Eylül fiyatlar ve piyasa yorumları

Analistler, dolar endeksindeki yükselişin altın fiyatlarını düşürdüğünü kaydetti. Uzmanların açıklamalarına göre fiyatlardaki düşüş, sürebilir. Ons altın, yüzde 0,64 değer kaybetti. Şu dakikada altın fiyatları, dünkü kapanışının üstünde.

Meksa Yatırım, dolar endeksi (DXY)’ndeki çıkış eğiliminin sürdüğünü, ons altın fiyatındaki sıkışmanın ve yön arayışının devam ettiğini belirterek ” Dolar Endeksi’ndeki yükseliş altına fiyatlarına olumsuz yansıdı.” dedi. Alan Yatırım ise ons ve gramda orta ve kısa vadeli düşüş trendlerinin bulunduğunu kaydetti.

Meksa Yatırım’dan Stratejist Zeynel Abidin Balcı, ons fiyatındaki yükselişin direnç noktasını geçemediğini bildirerek birinci desteğin bin 922 dolarda yer aldığını belirtti. Sonra desteklerin ise bin 910 dolar ile bin 900 dolar bandında bulunduğunu ifade eden Stratejist Zeynel Abidin Balcı, ilk iki direncin bin 946 dolar ve bin 951 dolarda olduğunu yorumladı.

Bugünkü bülteninde “Tepki çıkışının devamı için 1.951 seviyesinin geçilmesi gerekecek.” diyen Stratejist Balcı, sonraki dirençlerin ise bin 972 dolar ve bin 990 dolar ile 2 bin 15 dolar bandında yer aldığını kaydetti. Stratejist “Kâr satışlarıyla kısa dönemli destek noktalarının test edilmesi nedeniyle destek noktalarında tepki alım olasılığını dikkatte tutmakta yarar var.” değerlendirmesinde bulundu.

Gram fiyatında destek ve dirençler

Gram altın fiyatında teknik açıdan dirençlerin 463 lira ile 473 lirada konumlandığını kaydeden Alan Yatırım, desteklerin ise 452 lira ile 442 lirada bulunduğunu belirtti. Alan Yatırım, bugünkü notunda, gram altın fiyatının onstaki düşüşe rağmen dolar/TL’den destek bulduğunu bildirdi. Altının gram değeri, ons ve lira karşısındaki dolar kuruna paralel olarak hareket ediyor.

Altın fiyatları ne kadar?

Ons altın, dünkü kapanışta, bir önceki gününün kapanışının yüzde 0,64 altında işlem gördü. Altının gram cinsindeki değer kaybı da yüzde 0,05 oranında oldu. Saat 10.08’den itibaren ons, dünkü kapanışının yüzde 0,2 üstünde bin 936 dolardan işlem görüyor.

Gram fiyatı da yüzde 0,49’luk kazançla 464 lirada bulunuyor. Dünkü kapanışının yüzde 0,5 üstünde bulunan çeyrek altın da serbest piyasada 761 lira satış fiyatıyla işlem görüyor.

Döviz.com, Taşınmaz Haber