Kategoriler
Gündem

Altın ve petrol fiyatlarında düşüş eğilimi sürüyor

Analistler, bugünkü bülteninde, ons altın ve brent petrol fiyatlarındaki düşüş eğiliminin sürdüğünü kaydetti. Alan Yatırım, brent petrolün varil fiyatındaki düşüşü “Rusya ve Suudi Arabistan’ın üretim kesintisi taahhütlerine uyduklarını teyit etmelerine karşın Suudi Arabistan’ın Asya kıtasındaki müşterilerine sattığı petrolde indirime girmesi sonrasında enerji fiyatları geriledi.” ifadeleriyle açıkladı.

Meksa Yatırım da ABD’deki tahvil faiz oranlarındaki yükselişin altın fiyatlarını aşağıya çektiğini bildirdi. Öte yandan Alan Yatırım, vakalardaki artışın yanı sıra Merkez bankalarından gelen parasal genişleme politikalarının bir süre daha devam edeceğine yönelik sinyallerin altın fiyatlarına yukarı yönde destek verdiğini kaydetti.

Alan Yatırım, bugünkü bülteninde, ons fiyatındaki bin 920 dolar üstündeki hareketlerin devamı gelmesi durumunda ons fiyatındaki yükselişin sürebileceğini belirtti.

Gram altın fiyatında orta vadeli yükseliş

Altın fiyatları, dünkü kapanışında, bir önceki kapanışına göre değer kaybetti. Ons fiyatındaki değer kaybı yüzde 0,27 oranını bulurken gram altın değerindeki bu kayıp, yüzde 0,12’de gerçekleşti.

Alan Yatırım, onsta teknik açıdan orta ve kısa vadeli düşüş trendlerinin bulunduğunu; gram altın fiyatının ise orta vadeli yükseliş, kısa vadeli düşüş trendi içinde yer aldığını kaydetti.

Ons altın fiyatında destek ve dirençler

Ons altın fiyatında kâr satışlarının görüldüğünü bildiren Meksa Yatırım’dan Stratejist Zeynel Abidin Balcı, bununla birlikte onstaki destek arayışının sürdüğünü belirtti. Ons fiyatındaki ilk desteklerin bin 920 ile bin 916 dolar bandında yer aldığını belirten Stratejist Balcı, bu destekleri bin 902 ile bin 863 bandındaki desteklerin izlediğini ifade etti.

Meksa Yatırım’dan Stratejist’e göre Onstaki bin 935 doların direncinin ardından bin 940 dolar ile bin 951 dolar bandında yer alan dirençler gelirken Zeynel Abidin Balcı, “1.940-1951 daha önemli.” ifadesini kullandı.

“Tepki çıkışının devamı için bu seviyelerin geçilmesi gerekecek.” sözlerini kaydeden Balcı, ardındaki dirençlerin bin 972 dolar ve bin 990 ile 2 bin 15 dolarda bulunduğunu belirtti. Stratejist Zeynel Abidin Balcı “Destek seviyelerinden tepki alımları görülse de direnç seviyelerini geçmekte zorlanılabilir.” dedi.

Gram altın fiyatında destek ve direnç konumları

Alan Yatırım, bugünkü notunda, gram altın fiyatındaki desteklerin 453 lira ile 443 lirada; dirençlerin ise 464 lira ile 474 lirada konumlandığına yönelik değerlendirmede bulundu.

Taşınmaz Haber