Kategoriler
Emlak Haberleri Gündem

Amerika’da konut satışlarında azalma

Amerika’da yeni konut satışlarında azalma nisan ayında aylık yüzde 5, 9 azalışla 863 bin gerileme gösterdiği belirlenmiştir. Amerika’nın Ticaret Bakanlığı nisan ayına ilişkin bu yeni konut satışlarındaki azalma istatistiklerini ortaya koymuştur. Ayrıca bu istatistiklere göre ülkedeki yeni konut satışları Nisan’dan bir önceki aya kıyasla yüzde 5.9 oranında azalma göstermiştir.

Amerika’da Nisan Ayı Ev Satışları

Amerika’nın mevsim etkilerinden de kaynaklı olarak bu dönemde 863 bin yeni konut satılmıştır. Beklentilerin aksine bu düşüş gösteren yeni konut satışları söz konusu dönemde 970 bin olması öngörülmektedir. Bu istatiksel veriler de aydan aya doğruluk göstermiştir. Yeni konut satışları Nisan da geçen yılın aynı ayına göre ise yüzde 48,3 oranında artış gösterdiği bilinmektedir.

Yeni Konut Satışlarında Azalma Durumu

Mart ayında yeni konut satış rakamları 1 milyon 21 binden 917 bine düşüş gösterdiği görülmektedir. Amerika’da Nisan’dan satış çıkan yeni konutların medya satış fiyatı geçen yıla göre ise yüzde 20, 1 oranında artış gösterdiği görülmektedir. 372 bin 400 dolar yükselmesi de bu durumda nasıl yükseldiğini açık bir şekilde görmemizi sağlamaktadır.

Amerika’da Yeni Konut Satışında Azalma Nedenleri

Amerika’nın yeni konut satışlarında azalma nedenleri vardır. Bu nedenler genel olarak konut fiyatlarındaki artış ve günümüzde tüm dünyayı etkisi altına alan salgındır. Amerika Ticaret Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre yeni konut satışları 5,9 oranında bir azalma göstermiştir. Bu istatistiksel veriyi açıkladıktan sonra bunun nedeni olarak konut satışlarındaki fiyat çokluğu ve salgından dolayıdır.

Amerika’daki İstatistiklere Göre Yeni Konut Satışlarında Azalma 

Yeni konut satışları Amerika’da durulma yaşandığı Ticaret Bakanlığının açıkladığı istatistiklere göre görülmektedir. Bu nedenle fiyatlarda da gözle görülür bir artış söz konusu olmaktadır. Bu artıştan dolayı da konut alımı insanlar tarafından tercih edilmemektedir. Bu durulmanın ileriki aylarda devam edeceği tahmin ediliyor.

Bu şekilde Amerika’nın yeni konut satışlarındaki azalma durumunu açıklayabiliriz. Fiyatlara ve istatistiklere bakıldığında da aydan aya azalma veya artışın gösterdiğini göreceğiz. Aynı zamanda Amerika Ticaret Bakanlığı bu istatistikleri her ay açıklamaktadır. Bunları detaylı bir şekilde takip edebilirsiniz.

Daha fazla güncel haber için tıklayınız…