Kategoriler
Toki Haberleri

Ankara Haymana Toki kura sonuçları belli oldu

Ankara Haymana Toki kura sonuçları belli olmuştur. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Ankara İli, Haymana İlçesi’nde inşa ettirilmektedir. Toplam 200 adet konut için 30 Ekim 2023 tarihinde kura çekilişi yapılmıştır. Ayrıca kura çekilişi, TOKİ’nin YouTube hesabından canlı olarak yayınlanmıştır.

Toplu konut projesinde 3+1 tip konutlar yer almaktadır. 185 adet konutun yer aldığı Ankara Haymana 185 adet konut projesindeki 31 adet konutun kurası çekilmiştir. Böylece 3+1 tipindeki 31 adet konutun kura çekilişi yapılmış ve hak sahipleri belli olmuştur.

Projede çekilişi için, 3+1 nitelikli 31 adet konut için ise 36 adet başvuru yapılmıştır. Kura sonucunda belirlenen hak sahipleri, 50.000 Sosyal Konut Projesi kapsamında inşa ettirilen konutları satın alma hakkını kazanmıştır.

Haymana Toki kura sonuçları nasıl öğrenilir?

Ankara Haymana Toki kura sonuçları TOKİ’nin resmi internet sitesinden yayınlanacaktır. Sonuçları https://www.toki.gov.tr/satis/tr/kura/ adresinden öğrenmek mümkündür. Hak sahipleri, TC kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaparak kura sonuçlarını görüntüleyebilirler.

Kura sonuçlarında neler yer alıyor?

Kura sonuçlarında, hak sahibinin adı, soyadı, T.C. kimlik numarası, konut tipi ve numarası yer alıyor. Ayrıca hak sahipleri, kura sonuçlarına göre belirtilen tarihlerde sözleşme imzalamak için TOKİ’ye başvurabilirler.

Konut satışları nasıl yapılacak?

Konut satışları için yüzde 10 peşin ve 240 ay vadeli olarak yapılacaktır. Peşinat sözleşme imzalama aşamasında tahsil edilecektir. Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri için ise konutlar yüzde 10 peşin 240 ay vadeli sabit taksit ödemeli olacaktır. Taksit başlangıçları teslim tarihini takip eden ay itibariyle başlayacak. Ayrıca söz konusu konutlar 36 ay içerisinde teslim edilecektir.

Toplu konut projesinde 3+1 daireler brüt 104.67 ve 104.88 metrekare büyüklüğünde tasarlanmıştır. Ayrıca 3+1 tip daireler 1.110.887,17 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulmuştur.

Konut satışları yüzde 10 peşin ve 240 ay vadeli olarak yapılacaktır. Ayrıca peşinat sözleşme imzalama aşamasında tahsil edilecektir. Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri için ise konutlar yüzde 10 peşin 240 ay vadeli sabit taksit ödemeli olacaktır. Taksit başlangıçları teslim tarihini takip eden ay itibariyle başlayacak şekilde satılacaktır. Konutlar ayrıca 36 ay içerisinde teslim edilecektir.

Ankara Haymana Toki kura sonuçları

Sonuç olarak, Ankara Haymana Toki kura sonuçları, hak sahipleri tarafından büyük bir heyecanla karşılanmıştır. Kura sonuçlarının açıklanmasının ardından, hem hak sahipleri hem de TOKİ tarafından çeşitli değerlendirmeler yapılmıştır. Ayrıca Toki konutları kura çekilişi 30 Ekim 2023 tarihinde Pazartesi günü yapılmıştır. Çekilişi saat 11’de başlamış ve sonuçlar çekilişin ardından belli olmuştur.

Ankara Haymana Toki kura çekilişi izle

Diğer Toki haberleri için tıklayınız…