Kategoriler
Toki Haberleri

Antalya Merkez Toki Müşterek Arsa kura sonuçları belli oluyor

Antalya Merkez Toki Müşterek Arsa projesi, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde 1 milyon arsa projesi kapsamında hayata geçirilmektedir. Projeye 956 bin 79 kişi başvuruda bulunurken, müşterek arsalara 220 bin 977 başvuru yapılmıştır. Başvurular 07 Kasım 2022 tarihinde sona ermiştir. Antalya Merkez Toki Müşterek Arsa kura sonuçları çekilmeye devam etmektedir.

27 Mart 2023 tarihinde, Antalya Merkez İlk Evim 10.000 Müşterek Arsa projesinde hak sahibi belirleme kuraları çekilecektir. Kura çekilişi sonrasında ise projenin inşaat süreci başlayacaktır. İnşaat süreci iki yıl içerisinde tamamlanması planlanmaktadır.

Antalya Merkez İlk Evim Müşterek Arsa projesi için kura çekilişi etaplar halinde devam etmektedir. 06 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem felaketi nedeniyle kura çekilişleri durdurulmuştu. Ancak, 27 Mart 2023 tarihinde kura çekilişleri devam edecektir.

Proje kapsamında hak sahipleri belirlendikten sonra isim listesi yayınlanacaktır. Antalya Merkez Toki Müşterek Arsa projesi için başvuruda bulunan vatandaşlar, kuraların ne zaman çekileceğini merak etmektedir. Ancak, belirtilen tarihte kura çekilişleri gerçekleştirilecektir.

Antalya Merkez 10.000 Müşterek Arsa kura çekilişi ne zaman yapılacak?

Antalya Merkez İlk Evim Müşterek Arsa projesinde 10.000 adet müşterek arsa yer almaktadır. Ayrıca bu projede yer alan müşterek arsalarında kura çekilişi de ayrıca yapılacaktır. Bahsi geçen müşterek arsalar için hak sahipliği kura çekilişi 27 Mart 2023 tarihinde başlamıştır. Ve halen kura çekilişi devam etmektedir. Müşterek arsaların yer aldığı projede hak sahipliği kura çekilişi 27 Mart 2023 tarihinde Pazartesi günü başlamıştır. Çarşamba günü kura çekilişinin başlama saati ise 10:00’da olarak belirlenmiştir.

Antalya Merkez İlk Evim Müşterek Arsa projesindeki kura çekilişi TOKİ’nin sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlanmaktadır. Müşterek arsa projesinin kura çekilişi noter huzurunda yapılacaktır. Ayrıca müşterek arsa projesindeki arsaların hak sahipliği kura çekilişi canlı yayın ile yapılacaktır. Antalya Merkez İlk Evim Müşterek Arsa kura çekilişi sonrasında ise diğer ilçelerde yer alan arsa kura çekilişi yapılacaktır.

Yüzde 10 peşinat fırsatı

Arsa tahsis bedelinin yüzde 10’u peşin olmak üzere geriye kalanı 9 yılda 9 eşit taksitle ve faizsiz olarak ödenecektir. Ayrıca arsa tahsisi yapılmasının ardından yüzde 10 arsa tahsis bedeli peşinatı ödenecektir. Bununla birlikte noter taahhütnamesi imzalanarak arsa tahsis bedelinin geriye kalan 9 taksiti 9 yılda 9 eşit taksite bölünecektir. Toki’yi izafeten Ziraat Bankası A.Ş. ile borçlanma sözleşmesi imzalanmasından sonra ise arsa tahsisi netleşecektir.

Taksit ödeme tarihi ise; peşinat bedelinin ödenmesinin ardından, sözleşme imza tarihinden itibaren 1 sene sonraki tarih olarak belirlenecektir. Tahsis sahibi peşinat tutarı yatırıldıktan 1 sene sonra ödemeye başlamaktadır. Üstelik taksitler aylık veya yıllık olarak eşit taksitler şeklinde ödeyebilecektir. Fakat sözleşme aşamasında aylık veya yıllık sözleşme seçeneklerinden yalnızca bir tanesi tercih edilebilmektedir. Netleşen arsa tahsisinin ardından tahsis sahibinin yükümlülüklerini yerine getirmesini teminen taahhütname alınmaktadır. Bununla birlikte 3 ay içerisinde ipotekli ve taksitli olarak tapu devri yapılmaktadır.

Arsa fiyatları ise müşterek olanlar 350 ile 500 metrekare olup 192 bin 500 TL’den başlamaktadır. Taksitler ise 1.604 TL’den başlamaktadır. Hisseli arsaların fiyatları ise 112 bin 500 TL’den başlamaktadır. Bu hisseli arsalar için taksitler ise 937 TL’den başlamaktadır.

Antalya Merkez Toki Müşterek Arsa kura sonuçları

Antalya’daki söz konusu toplu konut projesinde hak sahipliği kuraları 27 Mart 2023 tarihinde başlamıştır. Ve halen 29 Mart 2023 tarihi itibarı ile devam etmektedir. Söz konusu konut projesinde bulunan müşterek arsaların kuraları çekilecektir. Böylece müşterek arsaların hak sahipleri yapılan kura çekilişi sonucu belli olacaktır.

Toplu konut projesinde kura çekilişi Youtube üzerinden canlı olarak yayınlanmaktadır. Canlı yayında söz konusu toplu konut projelerine başvuru yapan vatandaşların kura sonuçları belli olacaktır. Antalya Merkez İlk Evim Müşterek Arsa projesinde bulunan arsaların hak sahipliği kura çekilişi yapılacaktır. Gün sonunda ise Antalya Merkez İlk Evim Müşterek Arsa projesindeki hak sahipleri belli olacaktır.

Bu arsaların büyüklükleri ve arsa fiyatları bilgileri ise projenin ihalesi yapıldıktan sonra belli olacaktır. Ayrıca yapılan kura çekilişi ile vatandaşlar bir müşterek arsa sahibi olacaklardır. Hak sahibi olup sözleşme imzalayan vatandaşlar arsaların borçları bitene kadar devredemeyeceklerdir.

Müşterek arsa projesi hak sahipliği belirleme kuraları ile ilgili detaylı bilgi için 444 86 54 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Antalya Merkez Toki İlk Evim Müşterek 10.000 arsa kura çekilişi canlı izle

Diğer Toki haberleri haberleri için tıklayınız…