Kategoriler
Ekonomi Emlak Haberleri Gündem

Antalya’da yabancıya konut satışlarında artış yaşandı

Hermann Yapı yönetim kurulu başkanı olan Selman Özgün bu konu hakkında bir açıklama gerçekleştirmiştir. Antalya’da yabancıya konut satışlarında yılın ilk beş ayında geçen yılın aynı dönemine göre 127 artış gerçekleştiğini söylemiştir. Bu artış sonucunda 3084 yükseldiğini açıklamıştır. Hermann yönetim kurulu başkanı olan Selman Özgün Antalya’daki yabancılara yapılan konut satışlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunmuştur. Özgün yabancıların Antalya ve konut satın almayı sürdürdüğünü ifade etmiştir. Antalya’daki yabancıların en çok konut satın alan 2 ilden biri olma başarısını da devam ettirdiğini belirtmiştir. Virüs nedeniyle seyahat ve sokağa çıkma kısıtlamalarına rağmen satışlarla ciddi bir artış söz konusudur. Kentin yabancıların gözdesi olma özelliğini devam ettirdiği belirtilmiştir. Mayıs ayındaki uzun süreli tam kapanma sonrası resmî tatillere geçmesine rağmen yüzde 62’lik artış yaşanmıştır. Aynı zamanda bu artış ile toplamda 341 konut satışı gerçekleştirilmiştir.

Konut Satışlarında İlk 5 Ayda 18 Bin 673 Adet Konut Satıldı

Antalya’daki yabancılara satılan konutların yıl sonunda hedeflerini olduğu söylenmektedir. Antalya’da toplam konut satışlarına ilişkin değerlendirmeler yapılmaktadır. Bun değerlendirmelere göre yüksek faiz oranı, fiyatların artması sonucunda konut satışlarında kısmi bir düşüş vardır. Ancak ilk 5 ayda Antalya’da toplam 18 bin 673 adet konutun el değiştirdiği de bilinmektedir. Özgün bu konu hakkında açıklamasını sürdürmüştür. Salgın sürecindeki tatilciler ve yazlıkçıların en çok tercih ettiği sahil kenti Antalya’da konut aldığını söylemiştir. Aynı zamanda Antalya’nın konut ve arsalarını en çok değerlendirildiği iller arasında üst sırada gelmektedir.

Yabancıya konut satışlarında fiyatlarda en çok yükselen il Antalya oldu

Merkez Bankası konut fiyat endeksine göre ülke genelinde son bir yıl içerisindeki konut fiyatlarında yüzde 30 artış yaşanmıştır. Selma Özgün bu konu hakkında açıklama gerçekleştirmiştir. Antalya’nın içinde bulunduğu oran yüzde 41,6’dır. Gayrimenkul veri analiz platformu endeksine göre ise Antalya yüzde 48,8 artış yaşamıştır. Bu şekilde konut fiyatlarında en çok yükseldiği 3 il arasında girmiştir. Aynı şekilde arsa fiyatlarında da artış yüzde 59’a ulaşmış vaziyettedir. Yerli ve yabancılar tarafından konut yatırımında ilgi oldukça yüksektir. İnşaat maliyetlerini de artışı ile Antalya’daki konut ve arsaların değerlenme başladığını görmekteyiz.

Bu şekilde yabancıların en çok tercih ettiği il ve bu tercihe göre konut satışlarındaki fiyatlandırma artışlarını görmekteyiz. Sizler bu konu hakkında detaylı bilgi sahibi olabilir ve pandeminin etkisi ile getirilen konut satış oranlarına göz gezdirebilirsiniz.

Daha fazla güncel haber için tıklayınız…