Kategoriler
Emlak Haberleri

Artaş Holding, Eczacıbaşı arazisinde yeni proje yapacak

Artaş Holding, Eczacıbaşı Holding ile hasılat paylaşımı yöntemiyle anlaşmıştır. Bu anlaşma sonucunda firma ilgili arazi üzerinde proje geliştirmeye başlayacaktır. Geliştirilmesi düşünülen bu projesi ise Vadistanbul projesinin bir devamı şeklinde düşünülmektedir. Bilindiği gibi Vadistanbul projesi İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Ayazağa Mahallesi’nde yer almaktadır.

Artaş Holding proje için hazırlıklara başladı

Firma anlaşmanın ardından Vadistanbul projesinin devamı niteliğindeki proje için hazırlıklara başlamıştır. kolları sıvadı. Daha önce Artaş Holding örnek sanayi dönüşümüyle Ayazağa – Cendere bölgesinde, Evyap arazisi üzerine Vadistanbul projesini inşa etmiştir. Artaş Holding, yine aynı bölgede Eczacıbaşı Holding arazisinde yeni projesini hayata geçirmek için çalışmalara başlamıştır. Avrupa Konutları ismi ile bilinen firma Cendere Vadisi’nde de projeler hayata geçirmiştir.

Söz konusu anlaşmanın yapıldığı arazi 75 bin 370 metrekare büyüklüğe sahiptir. Artaş İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., imzalanan bu anlaşma ile birlikte Eczacıbaşı İlaç Sınai ve Finansal Yatırımlar Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye ait arazi üzerinde konut projesi hayata geçirilecektir. Konut projesi İstanbul Ayazağa – Cendere bölgesinde yer almaktadır. Hayata geçirilecek olan konut projesi Artaş Holding imzası taşıyacaktır.

Yakında çalışmalar başlıyor

Konut projesinde hasılat paylaşım oranı EİS Eczacıbaşı için yüzde 47 olarak belirlenmiştir. Ayrıca Artaş İnşaat için paylaşım oranı ise yüzde 53 olarak belirlenmiştir. Söz konusu bölgede Artaş Holding daha önce de sanayi dönüşümü projelerine imza atmıştır. Artaş  Holding kısa süre içerisinde çalışmalara başlayacağı açıklamıştır.

Anlaşma, Artaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya ile Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı tarafından imzalanmıştır. Ayrıca imza töreninde Artaş Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Serhan Çetinsaya, Artaş Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Oğuzhan Çetinsaya, Artaş İnşaat Genel Müdürü Yener Yıldırım, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı, Eczacıbaşı Holding CEO’su Atalay Gümrah ve Eczacıbaşı Gayrimenkul Geliştirme Müdürü Uğur Karahan da yer almıştır.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…