Kategoriler
Konut Kredisi

Asgari ücretliler için konut kredisi güncellemesi yapıldı

Konut kredisi ile ev sahibi olmak isteyen asgari ücretliler için kredi limitleri değişti. Temmuz ayında yapılan zam ile birlikte asgari ücrette olan yükselme banka kredilerine de yansıdı. Son maaş değişimden sonra asgari ücretliler için konut kredisi limiti detayları haberimizin devamında…

Asgari ücretliler ne kadar kredi çekebilir

Asgari ücretlilerin maaş zammından sonra ihtiyaç kredisi oranları da değişti. İhtiyaç kredisi kullanacakların aylık taksitleri maaşın yüzde 50’si kadar olacak. 50 bin TL’ye kadar ihtiyaç kredisinde bankalar 36 aya varan vade imkanı sağlayacak. Benzer şekilde taşıt kredisi kullanacaklar da maaşlarının yarısı kadar taksit ile kredi alacak. Taşıt kredisinin vade süresi 48 aya kadar olacak. Limiti ise 280 bin TL’ye kadar yükselecek.

Konut kredisi çekerek ev alacaklar için aylık taksit belirlemesindeki oran daha yüksek olmaktadır. Ev alacaklar için aylık taksit limiti maaşın yüzde 70’ine kadar yükselmektedir. Taksit vadeleri ise 120 aya kadar uzatılmaktadır.

Tüm kredilerde limitler, vade süresi ve faiz oranları bankalara göre değişmektedir. Ayrıca bankalar başvuruda bulunan kişilerin durumlarına göre de oranlarda ve limitlerde değişiklik yapmaktadır. Daha detaylı bilgi için kredi veren bankalara müracaat edilmesi gerekmektedir.

Asgari ücretliler için konut kredisi limiti

Asgari ücretin değişmesi ile birlikte kredi limitleri de değişti. Sene ortasında yapılan zam, kredi limitleri ve oranlarında da değişim sağlamaktadır. Ev sahibi olmak isteyen asgari ücretliler bankalara başvurduklarında artık daha yüksek konut kredisi alacak. Enflasyon oranlarının olağanüstü artışı ile yapılan ara zam maaşların normalden daha yükselmesini sağladı. Ocak ayında yapılan artış ile 4 bin 250 TL’den 5 bin 500 TL’ye yükseldi. Bu artış asgari ücretlilerin hem ihtiyaç kredisi, hem ev kredisi kullanırken daha yüksek tutarlar almasını sağlayacak.

Ev satın almak için kredi çekecek bir asgari ücretli çalışanın kredi limiti faiz oranlarına göre değişiklik gösterir. Güncel faiz oranlarına göre şu anda bir asgari ücretli 3850 TL konut kredisi taksiti ödeyebilecekler. Buna göre bankların 350 bin ila 400 bin arasında banka kredisi vermesi beklenmektedir.

Diğer konut kredisi haberleri için tıklayınız